Semalam Yg Pergi


Specially Dedicated this post for Fharina...
Happy 21st Birthday Darling...
Maaf la tak se-hebat Suprise like Apiez threw for you...
Qietz,Kyra,Phaten n Echa..
Take my thousand thanks girls...

10Dec09
Around 8pm-11pm
KFC + PiZzA Hut Tampoi


Mula-mula ingat nak bincang2 pasal Holiday planning, but then shark n the geng suggest wat suprise ntuk bfday anna..dinner yang indah...hahaha..penuh gelak ketawa..teringat zaman muda...chewah...mish dat time...phaten sesenyap tidak..ahahaha...yg lawaknye bila nak wat suprise tuh ngan kitorg skali teperanjat dek lampu gelap gelita..ingatkan dah nak tutup pizzahut tuh...yg amja leh cm nak mlatah...ye la gelap tetiba..order pun lum sampai...perot ngah lapar gile xkn la dah tutup...hahahahaha...mmg sporting management n crew diorg...Thanks guys! But yg paling wat kitorg pecah perut bile tkenangkan scene nih;

Ngah syok2 potong kek ader sorang awek ngan kawan dier lalu nak pergi ladies..
"Eh, Birthday kita same la.."
sambil berjalan
then kitorg respon
"tak lah dah lepas, celebrate hari ni.."
Then tnpa berfikir ape2 kitorg truskan misi melantak kek n pizza yang tinggal...
dengan tiba-tiba..tupp!!
Sekali lagi lampu terpadam...gila tkejut ingat betul2 dah nak closing...
tapi kali ni lampu x tertutup semua...
Suprise skali lagi...lagu "Selamat Hari Jadi" berkumandang...
rupa-rupanya ntuk awek yg usha kitorg td..
so....
Malam tuh ada 2 suprise birthday cake yg berbeza penerima...

Cuba bayangkan...
Ape perasaan member2 yg dah plan nak suprise kat 'Birthday Girl' yg tadi tuh...
Lampu pertama yg terpadam bukan untuk geng diorg..nyanyi bagai nak rak..tapi tukang bawak kek pegi anta kek yg di sangka milik diorg kat meja sebelah= meja kitorg...

Cuba bayangkan...
Perasaan birthday girl yang ter'perasaan' suprise tuh untuk dia...

Cuba bayangkan...
tengah syok2 kitorg nyanyi "Happy Birthday to Anna" terselit nama org lain...
so bunyinye dah macam pelik...

Sungguh happening...thanks echa cuz treat the night...


12am-1am
DiVA Southtern City -Karaoke

Gile uh smua melalak2 menyanyi xhengat duniaaa...
hahahaha...serunuk sangatttt...

malam yang agak memenatkan tapi rasa berbaloi-baloi...
hahahaahaa...anna n kyra thanks for the ride...
after balik pagi tuh aku xngantuk lagi...
then anna call ajak lpak...
and again ibarat burung hantu night keep rolling...
hahahaha..

5.30am-8.30am
Pekan Rabu

Lpas balik lepak trus deport kat Pekan Rabu..
buat Passport laaa...
Aq MC hari tuh...
Gila ape xtdo dari smalam..
tggu turn je cm tnggu durian jatuh dr pokok...
pecah rekod aku berdiri 2 jam tnpa duduk...
Daaaaaaasyaaaaaaattt...
hahaahahaa...
Bila tunggu turn nak amek resit aku dah daammmmmm!!
Tersenguk-senguk cam helikopter kpale aku..berpusing 360darjah..

Finally...
AKU DAH ADA PASSPORT!!!
Yeay...leh mrayap2 sluruh dunia...
huuuuhuuu....
Kecuali ISRAEL...
hahahahahahaahah..........

Tapi badan aku sangat lemah...
27Jam je aq dapat bertahan..
huish..mmg ptot pun...

Sbb ibu kate time dia nak lahirkan aku dia terpaksa tunggu 27jam lepas air ketuban pecah..
Then lahirlah aku pada 27 April 1988 jam 7:45pm...
huuuish...sinonim betul nombor 27..
hahaahahaa...

that's all!!!
XOXO


Hai Semua!!

SALAM AIDILFITRI


Ikhlas Dari,

Muhamad Asrul Bin Mohd. Hussain dan Tengku Amirah Binti Tengku Abd. Halim
a.k.a

Joejots & Belle


Puasa oh Puasa

dah lame xupdate blog...
tak terasa macam nak tulis ape2...
diam tak diam minggu depan dah nak raye...
puasa tahun ni rasa sekejap sangat...
seronoknye bila terkenangkan time puasa tahun-tahun yang lalu...
dulu bersahur sikit punye payah...sekarang...awal2 dah bangun dulu...
this year time ntuk aku bersahur, puasa dan berbuka dirumah...
for the last three years aku rasai semua tu mase kat Kampus UiTM Segamat...
tapi tidak lagi buat musim ramadhan tahun ini....
nak tau kenapa aku selalu bangun awal??
huuu!~~~sebab pukul 5 aku masuk kerja...
waktu pejabat aku...awal subuh gajah tuh!!

Miss Alya-my old time bestie...have come back in my minutes of life...
Al skg ngan Am...bestie my hubby...haritu lepak sakan gak ngan dier n Ezra...
Ezra balik break for raya...awal bulan dpn she's going back to UK...
It's been a long time kitorang xjmpe...ALLAH berikan ksempatan untk unite kmbali...
Alhamdulillah...Aidil(Adek)-my classmate (TCSJB) pn in touch again...
skrg ni ngah tnggu yang lain2...ye la memandangkan aku dah hbis stdy...
tapi ramai gak diantara diorang belum...
InsyaAllah..ade umur panjang bersua kembali kita....
For all bloggers who drop by at my page wishes for you;

"Selamat Menjalani Ibadah Puasa"
&
"Selamat Hari Raya Aidilfitri"

For my long time friends and bestfriends, or anyone(huhu);

38A, Jalan Limau,
Kg. Pasir,
81200 Johor Bahru,
Johor Darul Takzim,
Malaysia

do drop me ur add or emails so that i can reach you guys too..
Luv ya all!!!

Sickness

1st Aug 2009

-Monthly Anniversary relationship aq n ayg...but he's too busy lepaking at Angah's hub pkul 5pg br tepn aku..tapi tak wish pun..dier cme tanye aku ok ke x...plak tu nak membebel kat aku nape xmakan ubat...pergh dah la nak bangun pun susah pe lagi nak cakap banyak2 dalam tepon...rase diri ni betul2 teraniaya ngan k'daan....piluuuuu hati que...

-Wake up early in da morning, sbb mlm tadi tido awal...ibu ajak g check-up...kat Klinik Pesakit Luar HSA (Hospital Sultanah Aminah JB)...mak aih....punye la ramai makhluk Tuhan...beratur sampai ke luar tau dak...Jom Heboh pun kalah laa...ramai betul orang pagi tuh..padehal baru 9pg tau...aq dgr ade yang dah tunggu dari 6pg kat dpn klinik tuh..mmg daaaashyat...H1N1 pnye penangan..sane-sni org demam...baby lagi melalak-lalak...bdak2 kcik lari-lari laa...warge2 emas yang nak wat check-up ntuk pegi Haji lagi laa...peh...aku tnggu dengan penuh kesabaran la jugak...Alhamdulillah selesai semua rawatan pkul 11.45pg baru dapat amek ubat...lame beb!!...pulak tu sorang-sorang...ibu kena g keje...ayang???....tido...kpenatan...tamao kaco..tapi time balik ayang amek...(thanks ayang)..tapi tu pun kene marah lagi sebab tak kejotkan die awal2...hari tu suhu badan aku 37.5c blood pressure aku rendah...semput lagi...hadoiii..ubat punye la banyak kena telan..nak taknak makan je laa..

3 Aug 2009

-Demam semakin teruk + selsema + sakit badan + sakit tekak + pening kepale = Semua simptom H1N1....hadoii...pulak tu dengar berita budak 11 tahun meninggal sebab H1N1 kat HSA!!! Family aq pun gegel laaa...g ofis jgak pagi tu tapi mtk balik awal....

-On the way g HSA je aku dah start sesak nafas...zupps!!terus ke EMERGENCY...masok gas laa kat Asthma Bay...Hadoiii....pastu tunggu giliran sampai Pegawai Perubatan tu panggil masok ntuk check-up strusnye...Ayang yang temankan aku sepanjang pagi tu...ibu pun dek kerana takot trus datang dr tmpat kerja...sampai giliran aq ajak ibu masok skali...tapi memang bodoh bangak pnye Pegawai tuh...die balik-balik tanye pasal asthma je...walhal aku dah ckp aku demam n smua simptom2 yang ade kat aq dlm bbrp hari lepas..pastu blagak bukan nak tanye kad perubatan aku tyme kat klinik tuh...MC pun tak dapat...suhu badan aku tak check..ah pelantak laa...agaknye ramai yang mati kat sepital sebab kes sesema babi ni mugkin sebab KECUAIAN Pegawai perubatan diorang gak kan???bodos....bukan ramai orang pun die nak check kat emergency tuh..tanye aku soalan pasal asthma ulang-ulang!!bea-gok!!Ubat aku ditambah-tambahnye lagi...1 jenis ubat makan sampai 4biji...bagi 3jenis lak tuh..ubat kat klinik lagi...hampeh...sabar je laa...

4 August 2009

-Cuti..tak keje..dok umah quarantine sendiri..lawan penyakit sendiri sampai sihat!!!Minum YAKULT and ViTAGEN...air yogurt..yum-yum...minum banyak air masak...makan antibiotik sebelum makan nasi...Ayang blikan bubur AYAM McD + Black pepper yang slalu ade kat Sos Station McD tuh...whoaaaa...enak dong!!yang paling penting TIDUR yang cukup n JAGA KEBERSIHAN diri dan PERSEKITARAN anda!!!

5 August 2009

-Hari ni aq kembali bekerja seperti biasa....semput skit je la..batuk pun tak lepas sangat...demam dah tak de alhamdulillah...InsyaAllah lagi 2-3 hari baik sepenuhnye..Terima Kasih Allah!!! Ayang n My Family laa of course....Luv ya all..!!!


Nasihat aq kepada kamoo semua yang agak-agak dah nak terkena sakit tuh..JAGA DIRI elok-elok..JGN LEMBIK SANGAT...LAWAN penyakit...ikut arahan DOKTOR...geli la nak buat perangai TAK SUKA MAKAN UBAT..kalau nak M*MP*S cepat sila la buat perangai!!! JANGAN BIARKAN DIRI ANDA DI JANGKITI VIRUS MERBAHAYA INI!!!cepat dapatkan rawatan...ni dah jadi WABAK tau..SANGAT-SANGAT BAHAYA...penyakit selsema babi ni tak de ubat...JAGA-JAGA!!

UiTM Segamat (^_^)

Yesterday i went back to my university (UiTM Segamat diHatiku)..
CLEARANCE and clarified status as graduated and completed my studies there..
I'm so thrilled to meet 'The Gangs' = Yna,Maz,D,Ezy and Aien..(Luv ya all!!missed ya already) Muaaahhhhxsss...xoxo...

Everything went smoothly without any barriers or probe...Alhamdulillah...
Also take some copies of Mini Transkrip for future use before the graduation day..
(but dapat yang lopek pnye print atas kertas A4 je..kdekut btul la HEA Sgamat neh)
Have some chit-chat with En. Halim (Coach) and Pn. Diana (Lecturer) and MIP a.k.a En. Ismail (Lecturer) ...heard bad news and good news about other lecturer from them..Miss Rabia accident and Puan Azura got baby boy!!uhuuuu..isk..isk..isk...

Its been a hectic day...my foot getting bengkak already cuz gatal sangat pakai heels...ngeeehehe...abis tuh dah takde kasot lain...cuz smlam kerja half day...pas keje tros grak g bas stand...

Penat Tapi Syok!!Jmpe teman-teman
Kepada kengkawan UiTM Johor, Sile la buat clearance!!
Supaya Diploma "kome" smua tidak DiTAHAN =P

Confused..

I really don't know how to 'exfoliate' my feelings right now...

Betul ke ape yang aku buat ni...

Nak sokong?? atau nak bangkang??

aku betul-betul berada dalam dilema...

aku sedar aku tau ni semua salah aku..

entahlah...aku sedih sangat sebenarnya...

sebab hidup dengan rasa bersalah setiap hari...

setiap masa...

setiap waktu...

setiap nafas...

haruskah aku terus berdiam diri?

atau terus terang tentang semua isi hati...

bagai di telan mati mak, di luah mati bapak...

aku keliru....



bagai sedihku tidak berujung

Rough Week

It's been a while i left this blog behind...
Kinda busy..Working...
So many damn thing happened to me and my ayang last week..

SUCKS!!


iT started coz of goofy thngs..one tiny little probe that kills my respect to the 'respective' people..
Hey b*tch!! Really don't care 'bout u anymore!!
u're such a jerk!!
no wonder la, so many people out there hated U!!
Once u makes my ayang and me myself being hatred, especially by the 'respective' people..
'till forever u reserved my vengence laa!!

HATE U!!

WILL NOT FORGIVE U!!

F*CK U!

Santa Malaysia

PM Goodies a.k.a "people-friendly"

11:53 AM by Belle Bedazzled 0 comments
KUALA LUMPUR: Datuk Seri Mohd. Najib Tun Razak mengumumkan penubuhan Amanah Saham Satu Malaysia (AS 1Malaysia) dengan 10 bilion unit sempena 100 hari pertama beliau menyandang jawatan Perdana Menteri yang keenam.

Ia antara 11 pengumuman penting - yang mengambil kira kepentingan dan kebajikan rakyat pelbagai lapisan - dibuat oleh Perdana Menteri di ibu negara pagi semalam pada majlis "100 Hari Najib Bersama Rakyat".

"Selaras dengan usaha kerajaan untuk menggalakkan rakyat Malaysia untuk melabur, kerajaan telah bersetuju bagi PNB (Permodalan Nasional Berhad) untuk menubuhkan satu lagi tabung unit amanah baru iaitu Amanah Saham 1Malaysia.

"Tabung unit amanah baru yang akan dilancarkan tidak lama lagi ini akan dibuka kepada rakyat Malaysia berumur 18 tahun ke atas dan akan mempunyai saiz sehingga 10 bilion unit tertakluk kepada permintaan semasa," kata beliau yang juga Menteri Kewangan.

Jelas beliau, penubuhan tabung unit amanah baru itu sesuai selaras dengan jangkaan pemulihan ekonomi dalam tempoh separuh tahun kedua tahun ini.

"Tabung ini dijangka akan memberi peluang pelaburan kepada pelabur untuk menikmati pulangan pendapatan yang berpatutan dalam tempoh jangka panjang," katanya.
Penubuhan itu merupakan langkah tambahan kepada dana amanah saham sedia ada. Kata Najib, menjelang 2010 seramai 10,000 isi rumah miskin tegar di bandar akan diberi sebanyak 10,000 unit untuk mereka di bawah senarai E-Kasih.

"Dalam rangka untuk meratakan kemakmuran kerajaan telah memperuntukkan sebanyak RM100 juta untuk skim Amanah Saham Wawasan terutama bagi golongan miskin tegar di bandar.

"Skim ini bertujuan untuk meringankan bebanan mereka terutama di hujung tahun bagi menampung keperluan persekolahan anak-anak.

"Menjelang 2010 seramai 10,000 isi rumah miskin tegar di bandar akan diberi sebanyak 10,000 unit untuk isu rumah di bawah senarai E-Kasih," katanya.
Selain itu, Najib juga mengumumkan bahawa pengguna lebuh raya 80 kali dan lebih dalam sebulan akan mendapat potongan 20 peratus berkuat kuasa 1 September ini.

Lain-lain bidang pendekatan yang diumumkan ialah:

- Dana Tekun ditambah sebanyak RM150 juta bagi faedah peniaga dan penjaja kecil.

- RM15 juta lagi diperuntukkan khusus untuk kegunaan masyarakat India melalui program pembangunan usahawan muda.

- Lesen memandu: Kadar baru bagi pengambilan lesen motosikal baru kelas B2 (250 cc ke bawah) dikurangkan sehingga RM211 berbanding RM500 hingga RM700sekarang. Inisiatif baru ini berkuat kuasa mulai 1 September.

- Program Perumahan Rakyat: Ditawarkan kepada warga Wilayah Persekutuan yang menyewa rumah di bawah Program Perumahan Rakyat untuk membelinya. Sebanyak 44,000 unit disediakan.

- Peniaga dan penjaja kecil: Pengurangan 50 peratus kadar bayaran pembaharuan lesen penjaja dan peniaga kecil di Wilayah Persekutuan berkuat kuasa serta merta. Ia melibatkan antara RM10 hingga RM700 setahun. Menyeru kerajaan-kerajaan negeri yang lain mengambil langkah yang sama.

- Tambah pengeluaran permit teksi: Jumlah permit teksi individu ditambah sebanyak 3,000 dalam tiga bulan lagi.

- Mencegah jenayah: Kerajaan komited untuk mengurangkan kadar jenayah, antaranya yang berleluasa seperti ragut dan pencurian kenderaan. Perincian langkah -langkah pencegahan konkrit akan diumumkan penghujung bulan ini.

- Pendaftaran kelahiran: Mahu Unit Bergerak Jabatan Pendaftaran Negara khususnya di Sabah dan Sarawak terus diperkemas bagi memberi bantuan dan kemudahan yang lebih luas kepada penduduk di pedalaman untuk mendaftarkan kelahiran anak.

- Kewarganegaraan: Usaha untuk menyelesaikan baki permohonan yang belum diputuskan akan dipergiatkan dengan sasaran penyelesaian sepenuhnya penghujung tahun ini. Jumlah permohonan tertangguh pada 1 November 2008 adalah sebanyak 34,000 dan sehingga Jun 2009, 46 peratus telah selesai dibuat keputusan.

- Infrastruktur: Pelaksanaan program people centric seperti jalan luar bandar dan kemudahan bekalan elektrik dan air akan dipertingkatkan terutama di Sabah dan Sarawak. Kerajaan akan menggandakan pembinaan jalan luar bandar di Sabah dan Sarawak daripada 750 kilometer yang dibina dalam Rancangan Malaysia Kesembilan kepada 1,500 kilometer dalam tempoh Rancangan Malaysia Ke-10 dan di Semenanjung Malaysia, kerajaan akan meningkatkan pembinaan rangkaian jalan demi kemudahan rakyat.

Bersangkutan liputan bekalan air yang boleh diminum kini berada pada tahap 52 peratus di Sabah dan 61 peratus di Sarawak. Ia akan ditingkatkan. Penekanan yang sama juga akan diberikan kepada liputan bekalan elektrik. Sasaran dan KPI untuk peningkatan ini akan dikemukakan pada hujung bulan ini.

Dapat HP baru!!!



SAMSUNG SGH U700
Specifications

SAMSUNG SGH-U700 UltraSlim Pearl Black...
hp baru aku menggantikan hp MOTOROLA RAZR V3X
gambar original hp aku ade kat sidebar dalam blog ni..huuhuu...sangat artistic...hp yang banyak memberi jasa...di beli oleh Ayang pada June 2007 dan ditukar ganti pada June 2009...tapi riwayatnye belum tamat lagi(huhu hp pink bagi kat Adik)...Maceh ayang sebab belikan hp SAMSUNG baru ni yang memang sayang nak...sebab hp ni SMART n ELEGANCE...half touch screen..untuk review specification bleh klik pada gambar kat atas...

And Again:
TERIMA KASIH CINTAKU!!!

Transformers Rocks!!


Transformers: Revenge Of The Fallen

Director: Michael Bay
Starring: Shia LaBeouf, Megan Fox, Josh Duhamel, Tyrese Gibson, John Turturro
Genre: Action / Sci-Fi

Official Website: http://www.transformersmovie.com/

The battle for Earth has ended but the battle for the universe has just begun. After returning to Cybertron, Starscream assumes command of the Decepticons and has decided to return to Earth with force. The Autobots, believing that peace was possible, finds out that Megatron's dead body has been stolen from the US Military by Skorpinox who revives Megatron using his own spark. Now Megatron is back seeking revenge and with Starscream and more Decepticon reinforcements on the way, the Autobots may have more to deal with then meets the eye.

--------------------------------------------------------------------------------

Semalam 24 June 2009, Hahaha...seronoknye dapat tengok movie yang ditunggu-tunggu selama ni...TRANSFORMER : Revenge of The Fallen.. Punya lah ramai manusia kat panggung Cathay Cineplex City Square..Full House beb...memang kaye la Michael Bay...Ape-ape pun memang tersangat best cerita tu..dah korang p la tengok sendiri..tak nyesal nye...

Cabaran dan dugaan sepanjang perjalanan


nie komen dari bestie aku mase kat UiTM Segamat for the past years aku kat sane...tujuan aku view kat blog ni sebab nak bagi penerangan yang lebih jelas kenapa..mengapa dan ape sebenarnye sebab aku tak continue study...For ezy, thanks for the feedback and comments plus support that you've given to me..keputusan yang aku buat ni bukanlah kerana aku dah malas nak belajar atau mencari seribu satu alasan untuk menolak tawaran ke peringkat seterusnya...

pengalaman sepanjang aku belajar mase kat UiTM memang sangat mencabar..macam mane aku jatuh sejatuh-jatuhnye...aku hilang fokus...sana sini masalah...kadang-kadang pasal benda kecik je..pernah tak korang failed skali tiga paper dalam satu semester...aku pernah...boleh la di katakan dalam enam semester aku kat sana, tiga daripadanya mesti ade paper yang aku sangkut...bukan nak merungut tapi tu dugaan yang aku kena tempuh sendirian..punya lah susah nak cari kawan yang betul2 sanggup bantu aku dlm pelajaran..yang betul2 sudi bimbing aku...ape2 pun semuanye kena datang dari usaha sendiri..dan Alhamdulillah aku berjaya jugak grad on time..

tapi yang paling utama Kenapa aku tak further study = KEWANGAN...seriously memang itu faktor utama..memanglah boleh buat loan sana sini...nak harapkan biasiswa aku bukan ANC student pn..dean list pun baru sekali je pnah dapat..tapi ape-apepun aku bersyukur dengan rezeki yang di berikan sekarang...adik beradik aku ramai..ayah aku bukan businessman pun...kerja kilang je...kerja kat wharehouse, berat tau...kesian ayah aku...tapi nak wat cane ..itu punca rezeki...mak aku pulak kerja kat infrastructure industry yang sangat-sangat kerah tenaga die..harapkan overtime baru bleh dapat gaji 1000++ itu pun cukup makan ntuk adik beradik aku n nenek plus ntuk bayar duit kereta, api dan air...aku masih lagi bersyukur dengan keringat ayah ngan ibu aku..mase diploma aku memang jarang sangat-sangat mintak-mintak duit kat diorang..aku tau diorg ade keperluan ntuk lain-lain perkara..so aku ni kire fully scholarship covered by PTPTN ngan ihsan my one and only hubby (My Ayang)..die sanggup buat dua tiga kerja ntuk support aku...die pun faham ngan kdaan family aku..

cakap ngan aku sape-sape yang dapat peluang sambung belajar tak nak p sambung??aku pun nak..tapi aku kena fikirkan kemampuan...InsyaAllah..aku yakin dengan keputusan aku...dan memang bila sampai masenye aku akan tetap sambung belajar kalau di limpahkan rezeki dan kemampuan baik zahir dan batin...dan kalau aku panjang umur...

kita tak kan pernah tahu ape yang bakal kita hadapi di hari-hari yang mendatang..kita sesungguhnya hanya mampu merancang..Dia yang di-Atas sana menentukan..bak kata pepatah "Jika kita gagal merancang, bermakna kita merancang untuk gagal"
"Hidup umpama roda, kadang kita di atas-kadang kita di bawah"
"Gagal sekali bukan bererti gagal selamanya"

bagi aku, peluang yang datang dalam hidup kita sentiasa bertukar ganti...mungkin hari ini aku lepaskan satu peluang yang orang lain harapkan dan impikan..dan mugkin peluang yang datang esok hari adalah yang terbaik buat diriku dan mereka yang aku sayangi...dah mugkin ini takdir yang tertulis buat perjalanan hidup aku yang penuh cabaran dan dugaan...ku terima segalanya dengan seadanya...aku redha dengan ketentuanNya..Dia Maha Mengetahui apa yang terbaik buat hambanya...

Coretanku ini bukanlah satu fragma simpati atau simfoni keluhan hati...setiap yang berlaku ada hikmahnya...yang penting kita haruslah yakin dengan apa yang kita lakukan...kepada pembaca blogku dan kawan-kawan yang mengenali diri yang tegal ini...aku doakan kejayaan kalian dan doakan untuk aku juga ye....kite same-same la bantu membantu..andai ada yang kurang enak di baca ku pinta seribu kemaafan kesalahan kata....

Sebab Musabab

Semalam tengah sibuk2 isi borang SPAJ ayah termengol kat depan pintu bilik sambil mendepangkan tangannye macam Ultraman nak terbang (ceh!mengarut dah nih..)heheh lau bertanye kepada aku...

Ayah: "Betul ke mie ko xnk continue belajar??"
Aku : "A'ah, x smbung la yah...tgk la dalam dua tahun lagi ke..."
Ayah: "Kerja dulu la ni eh...dah pk?"
Aku: "ye la...keje dulu..dah...tak pe, nanti nak apply lagi sekali insyaAllah tak susah"
Ayah : "Ok"


As simple as his words...that's really makes me feel lepak2 je..ayah sangat understanding...tak pernah nak downkan aku dalam buat keputusan..nasihat dan syarahan dier dah cukup untuk mematangkan kami adik beradik dalam membuat ape sahaja keputusan dan jawapan bagi setiap persoalan...itulah keluargaku...baik ayah,ibu,mak(nenek aku) dan adik beradik yang lain sangat membantu...

ade beberapa sebab kenapa aku tak teruskan pengajian ke peringkat seterusnya...

1. Kewangan
- Family aku ni berada dalam tahap sederhana untuk kos sara hidup..biarlah adik-adik aku yang lagi 5 orang kat bawah aku yang sambung belajar dan teruskan pengajian...

2.Hutang /Pinjaman
- Pinjaman Tabung Pendidikan (PTPTN)...nak kena bayar..aku dah la dapat full loan RM15,000 untu Diploma haritu...

3. Bantu Keluarga
- Nak tolong sikit-sikit ntuk perbelanjaan family... tak banyak sikit pn kire balas jasa Ayah and Ibu yang selalu berkorban ntuk kami sekeluarga..

4. Kos Sara Diri
- Kena kerja..ntuk dapatkan hasil...ye la tak kan selamanya nak makan hasil dari orang lain..walaupun ngan mak bapak sendiri..malu woo belajar tinggi-tinggi tapi asyik perabih beras je...dah la aku kuat makan..plus nak jugak payung BF aku (dah banyak sangat dia berkorban ntuk aku..terlalu banyak...) die pun tak pernah berkira walau seposen pun ngan aku cakap je nak ape...nah!die sediakan...

5. Membina Hala tuju mase hadapan
- Lagipun aku dah plan awal-awal, lepas grad Diploma nak kerja...nak wat semua perkara tersebut diatas...kalau ade rezeki lebih nak KAHWIN laa... ape lagi... bukan dah gatal... cuma nak mengelak dari perkara yang tak di ingini berlaku...bukan rancang nak buat, tapi BERINGAT... lagipun perkahwinan kan adalah satu tuntutan dalam Islam...uhuu..nak hurai panjang lebar bukan pandai sangat pun...

tersebutlah kisah beberapa sebab yang mungkin kukuh pada pandangan perjalanan hidup aku sebagai seorang manusia dibumi ALLAH ni...bukan menghunus seribu alasan cuma melerai simpulan bebanan...tetap ku pikul segala bebanan dan tanggungjawab ini selagi nyawa di kandung badan...

Sekali lagi aku bersujud...



Alhamdulillah...hanya itu yang termampu ku lafazkan ketika ini..segala keberkatan yang di limpahi-NYA ku redha dan bersyukur teramat sangat...ape yang penting kini adalah untuk aku membuat keputusan..keputusan yang mungkin menentukan mase depan aku...sama ada ianya jalan betul atau salah tetap akan ku harungi dengan penuh kewarasan dan ketenangan...

Ya Allah! Bantulah hambamu ini...
Sesungguhnya Kau Maha Mengetahui apa yang terbaik untuk hambamu...Amin..

Ayah, Ibu, Ayang...berikan aku semangat untuk memilih yang terbaik...

Kepada sahabat-sahabatku yang turut berjaya mendapat tempat untuk melanjutkan pelajaran ke peringkat seterusnya...TAHNIAH!! dan semoga berjaya...dan selamat melayari bahtera perjuangan ke arah keunggulan mutu sekali lagi...huhuhuhu....

Alhamdulillah ku bersyukur ke-hadrat ILAHI

Ku panjatkan syukur ke-hadrat ILAHI atas kurniaan rezeki dan kesempatan untuk ku terus bernafas di atas bumi-Nya selama ini....ku kirimkan jua doa buat kepergian seorang teman yang telah menyahut seruan-Nya pada 10 June 2009...dia tiada lain dari saudara I'nal yang ku kenali...semoga ALLAH mencucuri rahmat buatmu teman dan kau ditempatkan bersama orang-orang yang beriman dan beramal soleh...AMIN...

Seusai ku panjatkan doa, disini ku ingin mengucapkan jutaan TERIMA KASIH buat guru-guru, pensyarah-pensyarahku yang selama ini tidak pernah lelah mengajarkan aku dan melimpahi aku dengan ILMU-ILMU yang kalian berikan...tidak mungkin ku lupakan jasa baik dan kerjasama dari TEMAN-TEMAN seperjuanganku yang banyak membantu dan memberi tunjuk ajar...dengan berkat kesabaran kalian aku kini sedang meniti gerbang KEMENANGAN dan juga bakal di gelar seorang graduasi Diploma Pengurusan Maklumat dari Universiti Teknologi Mara yang selama ini kita bersama-sama membina impian kecemerlangan di Kampus Segamat, Johor...

Ku titipkan juga penghargaan khas buat keluargaku dan yang paling istimewa buatmu wahai pujaan hatiku MUHAMAD ASRUL Bin Mohd Hussain...Ayang, terima kasih kerana sudi menungguku, hingga aku tamat pengajian tanpa ku dengar keluhmu menghitung hari demi hari saat ku mengapai sesuatu yang pasti di menara gadingku ini....

Buatmu teman - Nadhirah(dra), Maziah(Maz), Izyan(Ezy), Malina(Yna), dan Ain(Ein) =geng2 twilight mushrooms entreprise.....hehehe...thank you so much...you guys done a lot of contributions and sharing to me as though i can move forward to build up my study into the termendous level that i've achieved now...thank you sooooo much..mmmuaaaahxoxoxox!!

Akhirnye final sem aku DL..Yahoo!!Google!! hahaha...Alhamdulillah...penat lelahku, jatuh bangun ku di UiTM berakhir dengan suatu kemenangan...walaupun CGPA xsmpai target tapi aku masih tetap BERSYUKUR....and again...
THANK YOU for all the supports....

Jawab tanpa fikir banyak hal

1) Bekas kekasih saya
- ku tak ambil peduli...ape yg penting my Hubby je skg ni (mmmuaaahxs iLoveU ayang!!)
2) Saya sedang mendengar
- bunyi keyboard dan mouse cliks + suara bos n kengkawan tmpat keje
(aq kat opis mase ngah jawab Tag neh..hehe)
3) Mungkin saya patut
- kurangkan makan nasi dan mula berdiet secara sihat
(perot makin oncet =P)
4) Saya suka
- hubby saye laa
(dgn perasaan yg terbang di awang-awangan)
5) Sahabat-sahabat saya
-masing2 punya cerita mereka sendiri...ku rindu pada mereka
6) Saya tak faham
- kenapa perot ni asyik
mintak makanan je Makan.Makan.Makan
7) Saya kehilangan
- folder sijil2 yang penting giler
(adoi nak kne wat CSI kat uma la baru bleh jmpe...salah letak pnye hal la ni)
8) Ramai yang berkata
- saye makin tembam dan berisi
(eyh mmg masalah bentuk badan ni mganggu btol laa...come on...eXercise belle!!hahaha)
9) Cinta itu adalah
- pengorbanan, penderitaan dan kebahagiaan
(ceh lapuk pnye definisi....ntah la cinta pada aku xdapat di terjemahkan)
10) Disuatu tempat, seseorang sedang...
- membakar sampah dan berkebun di balakang rumah
(hahaa itulah keje nenek aku tiap2 hari...mak* sayang kamuh!)
*mak=panggilan nenek aku
11) Saya akan cuba
- bagun awal pagi.....g keje+solat subuh laa...
(insyaAllah)
12) Ayat selamanya membawa maksud...
- sampai SYURGA!
13) Telefon bimbit saya
- kena baling atas jalan tar pun tak rosak...sgt hargai jasa handphone motorola v3x 3G saye tuh
(dah pnah try pun tyme mengamuk)
14) Bila saya terjaga
- pergi toilet dahulu....huhuhu satu kemestian...xtahan nak tkucil...
15) Saya paling meluat
-sesiape yang kurang ajar, biadab dan sejenis dengan perangai2 yg disebut
(lagi la dengan mak bapak sendiri...g mampos la wlaupun teruk mane pun diorang wat kat kau...)
16) Haiwan paling comel yang pernah saya temui
- puppy dog warna coklat..macam anak patung beb! bulu lebat n nampak fluffy
(haha tapi xbleh pegang...jmpe kat kedai baju kat singapore...owner kdai tu pnye puppy)
17) Malam ini saya akan
- lepak kat rumah sbb mak ngan aja(adik aku) nak btolak g Kedah lpak umah busu(mak ucu aku)
18) Ketika anda melihat cermin pada hari ini
- clean face without make up...sungguh natural history...hahaa
19) Saya betul-betul inginkan
- kerja part time untuk mengisi masa terluang...hahaa bkan tamak ngan keje tapi nak menguji ketahan diri je...selagi ada kudrat yang gagah ni...
20) Siapa yang anda ingin tag
-sesiapa yang baca blog ini

Movie + Good Food = Enjoy meh!! hehehe

7:40 AM by Belle Bedazzled 3 comments
Night At The Museum: Battle Of The Smithsonian
Director: Shawn LevyStarring: Ben Stiller, Amy Adams, Hank Azaria, Owen Wilson, Steve Coogan
Genre: Comedy
Official Website: http://www.nightatthemuseummovie.com/
It's a new "Night" and "Museum" for Ben Stiller, who is joined by several other stars from the original film, as well as new characters from history. The centerpiece of the film will be bringing to life the Smithsonian Institution, which houses the world’s largest museum complex with more than 136 million items in its collections, ranging from the plane Amelia Earhart flew on her nonstop solo flight across the Atlantic and Al Capone’s rap sheet and mug shot to Dorothy’s ruby red slippers and Archie Bunker’s lounge chair. No major film has ever shot inside the Smithsonian in Washington…until "Night at the Museum 2: Battle of the Smithsonian".

---------------------------------------------------------------------------------------------
Semalam 03June2009 aku ngan hubby g tengok wayang...cerita ni la...hahaha...oleh kerana movie nie dah lama kluar kat wayang so harga tiket dier dh jadi RM6 seorang...huhuhu...lagipun kitorang tengok kat GSC Pelangi Leisure Mall...


kenapa aku suke tengok movie kat sini...jawapannye adalah....kerana Hotdog 1901 new york chicken + chicago beef fuh! meleleh la air liur...sedap bangett!!...ahaks...



Page element ntuk memudahkan korang

hari ni aku update blog dengan penambahan iklan-iklan n yang paling mudah ntuk korang search ape2 melalui blog aku ni tanpa pop-up new window...korang bleh search je pape kat Google search ya aku dah provide...enjoy the surfing kay...

Farewell Dinner ntuk 'Iffah (My Sista)


Efa n Sopeng(Boss) - dapat hadiah beb..

Semalam 02 June 2009, bos tmpat aq kje skg ni blanje makan2 kat senibong,Permas Jaya...ntuk celebrate farewell ntuk adik aku efa..coz bulan ni 17hb die kena lapor diri kat PLKN (N9)...adik aku stu tmpat kje kat newssearch ni...dah 5bulan dye kje...lpas SPM arituh...

yuming(ank boss), joejots, syahid n hafiz - diorang ni next top gay (ahahaha)



mlantak dengan bersungguh-sungguh...- blah diorang smua pinggan lauk pauk licin

Kekebuluran melanda...smua tak makan dari tengahari tadi..

Santai gelak-gelak perot dah kembung...erk...alhamdulillah

Makan time...ketam,sotong,tomyam,kailan,kupang,siakap,air tembikai, air mango, air apple...
hahahaa dan banyak lagi dah masok dalam perot nih...


LePak2 Santai

9:01 AM by Belle Bedazzled 0 comments

Terminator: Salvation

Director: Joseph "McG" McGinty Nichol
Starring: Christian Bale, Sam Worthington, Anton Yelchin, Bryce Dallas Howard, Moon Bloodgood
Genre: Action / Science Fiction

Official Website: http://terminatorsalvation.warnerbros.com/

Set in post-apocalyptic 2018, John Connor is the man fated to lead the human resistance against Skynet and its army of Terminators. But the future Connor was raised to believe in is altered in part by the appearance of Marcus Wright, a stranger whose last memory is of being on death row. Connor must decide whether Marcus has been sent from the future, or rescued from the past. As Skynet prepares its final onslaught, Connor and Marcus both embark on an odyssey that takes them into the heart of Skynet's operations, where they uncover the terrible secret behind the possible annihilation of mankind.

Aku dah tengok citer ni kat wayang ISNIN arituh..kat CS(CitySquare) ngan my hubby..cite dier bley tahan laa..tak boring sangat..action banyak terkezut2...cme aritu cam xmeriah sangat..aku pun tak tau nape..bli pump shoes bargain price RM10 je..warna kuning ade bling2 lagi...haha...kat CS n kat mane2 pun ngah SALE...tapi barang stock clearence laa..kne pandai pilih...by the way ari isnin tue anniversary ktorang...every 1st date of the month...01 June 2009 --we've been together for 4years & 1month...so kuar celebrate la biase2 je...uhuuhuhu...thanks my hubby cuz b there for me...

Cara terMUDAH for advertising or online buying

nie ade satu website yang menarik dan mudah n senang giler kalau korang nak beli barang online, cari rumah sewa atau kerja kosong...http://www.mudah.my/...sangat berkesan dan senang even untuk korang iklankan sendiri ape2 saje...klik pada link kat atas ni or kat google ads dalam blog ni then enjoy the surfing....

Sana Sini Kahwin

pengapit yang paling glamourous

Dua budak gemok



Semalam 31st May 2009 merupakan hari bahagia teman aku n my hubby...majlis perkahwinan Saiful(epul) ngan Yani...n my bby kne jadi pengapit pengantin lelaki...this is the second after anjan's wedding...wah bkan men lagi pengapit lagi glam dari pengantin...cme bby aku tak pakai tanjak je n takde keris kat samping dier...heheh...majlis kat rumah epul bjalan dengan lancar je..alhamdulillah...

termenung aku di suatu sudut....

bila agaknye tiba giliran aku....sambil tersenyum aku memandang kearah dua mempelai yang tampak segak bergaya dan sedondon sepadan bak pinang dibelah-belah...heheh...insyaAllah...masanya akan tiba satu hari nanti...selagi hayat dikandung badan akan ku tunggu walau seribu tahun untuk tuan putera melamar hati yang semakin terbuai-buai dengan kasih dan cinta...

ayang...i'll be waiting for u...

Preparation for Effective Presentation

8:55 AM by Belle Bedazzled 0 comments

Effective Presentations

One of the keys to a successful presentation is to plan for it. As the saying goes, 'If you fail to plan, you plan to fail'. Let us see how we can plan for a presentation.

When planning for presentations, ask yourself a few questions:

  1. What is my purpose of the presentation?
  2. Who are my audiences?
  3. How long is the presentation?

Knowing the purpose of the presentation helps you keep to the topic in discussion. Informing, educating, entertaining and persuading are just some of the common purposes of a presentation. Your purpose of the presentation will also set the tone and, at the same time, help keep your audience focused.

Audiences also affect how presentations are conducted. Your audience affects the choice of language and illustrations used during your presentation. For example, the language used when speaking to a group of teenagers about ageism would be different from that you would use if you are addressing a group of doctors. A small audience allows room for a more interactivity whereas a lecture-style presentation would cater better to a bigger crowd.

The duration of the presentation plays a part in determining how much information can be included. Many presenters fall into the trap of providing too much information. When audiences are bombarded with too much information, they start to become restless and eventually, switch off. Hence, it is important for the presenters to pick up relevant key ideas to get their messages across.

So having planned the presentation, will everything go according to plan? Not all the time. It is important bear in mind that things may go wrong. Always be prepared for equipment to malfunction and have a back-up plan ready.

Remember, 'If you fail to plan, you plan to fail'.

SPEAK Good ENGLISH

8:47 AM by Belle Bedazzled 0 comments

Question 1:

Which is correct?

"I have something I've got to tell you."
"I have something to tell you."
"I've got something to tell you."

All the suggested sentences given above are correct but there are differences in emphasis which help to explain the different wording. The first sentence "I have something I've got to tell you." is the strongest in tone and indicates that the 'something' is really important. It is similar in meaning to: I have something I must tell you. We can give even greater emphasis:

"I have something I have really got to tell you."
"I have something I have just got to tell you. "

Question 2:

Are these words "crossed paths", "paths cross" and "cross swords" different or identical in meaning?

Let me start off with 'cross swords' as that is probably the easiest. It simply means to have an argument or to exchange sharp words.

An example would be:
"The prime minister and the leader of the opposition crossed swords in parliament yesterday."

The other two are basically synonymous. They would be used as follows: George and Helen crossed paths in Spain in the 1990s. At that time, they didn't realise that their paths would cross again fifteen years later. Basically, the meaning is that the two met or affected each other in some way. Often, the implication is that the 'meeting' was not planned in any way; fate played a part. However, this is not always the case.

By RELC

My Cousin Engagement

8:36 AM by Belle Bedazzled 0 comments
Tengku Nadia Farhana Binti Tengku Abd. Majid
Hantaran dari pihak perempuan
- gubahan oleh: my mum Pn. Noraini Abd Kahar -

Tahniah buat sepupu aku...Tengku Nadia Farhana dan pasangannye Mohd Irwan atas majlis pertunangan korang yang walaupun simple tapi happening je..nanti aku cucikan gmbar yg da di ambil arituh kay...hope that cepat2 kumpul duit n kahwin...plus korang pahamkan la btul2 konsep berumah tangga k..jangan leka lagi...

Blazers Baru..thanks Boss!!

pepagi lagi atas meja aku ade beg plastik baju...bukan aku punya meja je...semua ada...kitorang dapat blazers company..aku dapat size M...kire ok laa mmg saiz aku...hahaah...blazers tuh warna hitam..tulisan company ikut logo la..warna baby blue..cutting blazers tuh ok laa..menarik gak...

BARCELONA Beat Manchester United yeay!!

7:28 AM by Belle Bedazzled 0 comments

Keseronokan melanda....hahahaah...tadi subuh lepak kat Singgah Selalu smpai tetidow2 aku kat meja makan kat sane...lpak with angah,kak syida,kak d,mojan,am,wan and of course my hubby..ayang(iLoveu)...and thx b cz pinjamkan lengan u ntuk i sandar...lpas abes terus gerak g keje...mmg gile mengantuk nih...so far keje pn xde la memenatkan sangat...overall, ok lorh...enjoyed the night..

Finally --->Mission Accomplished

aku bakal mjadi seorang graduasi Universitiku....UiTM...Kampus Segamat, Johor....finally aku berjaya habiskan 3tahunku disana...berat beban yg memikul slama aku disana...dengan penuh kesabaran dan keimanan akhirnya aku akhiri tahun-tahun yang berlalu dengan tenang...Alhamdulillah...terima kasih tak terhingga kepada keluargaku, cinta hatiku (Ayang), sahabat2 seperjuanganku yg selalu berada disisi dan menyokong perjuanganku disana...

t e r i m a k a s i h s e m u a

Kembalinya aku ke sarang...

7:21 AM by Belle Bedazzled 1 comments
hurm hari ni masuk hari kedua aku kat NewsSearch (my prev company:time cuti wat part time)...keje tak la memenatkan...cme ngantuk je laa...yerk laa kne bngun pkl 4.30pg beb...cz masok office kol5..huhuhhu....tapi aku enjoy je...cz collaborate ngan my old+new colleagues..hope my duty here will be run smoothly...kangen sama roomates n classmates...huaaaaa....

what's happening pening-pening!!!

alaaahai kegilaan memuncak...erk tady bgun siap2 g class..i'm taken maggi asam laksa for my lunch(ibu miss ur asam laksa)=(
...erk...about today to to list..eheee...

tuesday 24th February >
1.go to class
--done

2.eat my lunch
---done + eat heavy meal for my hi-tea(ehek mane laa xbuntal)

3.do my laundry (uhu its been a week...hey but done all the lingeries)
-----soak already(baju berat2 ngan jeans n towel jerk gonna do dobby)

4.go to the library - borrow some books for the assignment
-------------done (soo heavy my bag rite now..currently now at cc surfing around net)

5.sleep on time..ehehehe....
--------------------coming soon(uhuuuu nantok daa...)

alhamdulillah i've already accomplish some of my simple duty..looking forward to change more in terms to be a better person by time to time....

yeay!!

i'm hurting myself

5:14 AM by Belle Bedazzled 0 comments
the time shows that 5.15am already...me still awake...my body getting tired and so weak...hey girl, you have class this morning start on 8am...huh..drive myself crazy...this is all because do the stupid things that might have some good result at the end..hehehehe...updates my blog..change here and there..urgh!!my english getting worst...uhuuu..soooo exhausted...nothing much to say...

boyfriend : OK
bestfriends: ..oklaa..no probs...
grouping: up and down(uhu i'm not done with my task..so that's why laa..)
individual assignment: still searching(instead now i'm blogging...ahakz)

to do list for today;

tuesday 24th February >
1.go to class
2.eat my lunch
3.do my laundry (uhu its been a week...hey but done all the lingeries)
4.go to the library - borrow some books for the assignment
5.sleep on time..ehehehe....

let's pray that i keep my to do list and make it happen today..
eliminate your laziness my dear...(ddc8 to didi uhuuu - the eliminate's tagline only daa)
let the day begin...May Allah bless me...

test..test..test

18 Feb 2009..ermmm...malam nie ade test midterm paper iMd253-Organization of Information...mgu lepas bwu abes paper iMd354-Managing record center...erk btol ke 354 uh??uhuuuu...alhamdulillah smuanya bjalan dengan lancar...cme 354 je xbrape yakin...erk kte tunggu dan lihat je laaa....

ape ni...

12:58 AM by Belle Bedazzled 0 comments
aku mulakan hari ni dgn pnoh ketenangan..melupaka smua kesedihan yang aku tinggalkan jauh kebelakang...aku berserah kembali kepada yang Maha-Esa...hanya padaNYA tmpat aku mengadu...dalam hati ni tak ade siape yang tahu geloranya...

berMula skaLi Lagi

after thiz ak nak start all over again..begin with my posting dlam blog nie...it'll be all about what my hart tell me to speak up...

Sakit aty....

aku tatau nape emosi aq sjak kblakangan ni naik turun je..hati makin sakit tetibe...macam gile la jgk...study ok..assgmt melambak..(tu biase)...bf xbwat hal...kengkawan pn ok...tapi ape masalah sbenarnye pn aq sndri xbley detect...pape pn aku berserah aje laa..kalau dah ltakkan nilai idop pada aty ngan prasaan..cenggini la jadinye nty...walaupn masalahnye sebesar zarah skalipun...akan jadi barah dalam khidupan seharian...jalan terbaik untuk leraikan kekusutan yang ada ngn ingat padaNya yang sntiasa menguji kita..selain daripada tuh...rileks...sempoi sudah...hmmmmm.....

Take A Bow!!

2009 here i come!!
hahahah dah dua bulan aq snyap..
malas nak on9...
macam2 dah jadik...
giler roller coaster perasa BBQ..
wahahahahaha...
nanti aq tlis lagikk...