Sickness

Wednesday, August 5, 2009 6:44 AM by Belle Bedazzled
1st Aug 2009

-Monthly Anniversary relationship aq n ayg...but he's too busy lepaking at Angah's hub pkul 5pg br tepn aku..tapi tak wish pun..dier cme tanye aku ok ke x...plak tu nak membebel kat aku nape xmakan ubat...pergh dah la nak bangun pun susah pe lagi nak cakap banyak2 dalam tepon...rase diri ni betul2 teraniaya ngan k'daan....piluuuuu hati que...

-Wake up early in da morning, sbb mlm tadi tido awal...ibu ajak g check-up...kat Klinik Pesakit Luar HSA (Hospital Sultanah Aminah JB)...mak aih....punye la ramai makhluk Tuhan...beratur sampai ke luar tau dak...Jom Heboh pun kalah laa...ramai betul orang pagi tuh..padehal baru 9pg tau...aq dgr ade yang dah tunggu dari 6pg kat dpn klinik tuh..mmg daaaashyat...H1N1 pnye penangan..sane-sni org demam...baby lagi melalak-lalak...bdak2 kcik lari-lari laa...warge2 emas yang nak wat check-up ntuk pegi Haji lagi laa...peh...aku tnggu dengan penuh kesabaran la jugak...Alhamdulillah selesai semua rawatan pkul 11.45pg baru dapat amek ubat...lame beb!!...pulak tu sorang-sorang...ibu kena g keje...ayang???....tido...kpenatan...tamao kaco..tapi time balik ayang amek...(thanks ayang)..tapi tu pun kene marah lagi sebab tak kejotkan die awal2...hari tu suhu badan aku 37.5c blood pressure aku rendah...semput lagi...hadoiii..ubat punye la banyak kena telan..nak taknak makan je laa..

3 Aug 2009

-Demam semakin teruk + selsema + sakit badan + sakit tekak + pening kepale = Semua simptom H1N1....hadoii...pulak tu dengar berita budak 11 tahun meninggal sebab H1N1 kat HSA!!! Family aq pun gegel laaa...g ofis jgak pagi tu tapi mtk balik awal....

-On the way g HSA je aku dah start sesak nafas...zupps!!terus ke EMERGENCY...masok gas laa kat Asthma Bay...Hadoiii....pastu tunggu giliran sampai Pegawai Perubatan tu panggil masok ntuk check-up strusnye...Ayang yang temankan aku sepanjang pagi tu...ibu pun dek kerana takot trus datang dr tmpat kerja...sampai giliran aq ajak ibu masok skali...tapi memang bodoh bangak pnye Pegawai tuh...die balik-balik tanye pasal asthma je...walhal aku dah ckp aku demam n smua simptom2 yang ade kat aq dlm bbrp hari lepas..pastu blagak bukan nak tanye kad perubatan aku tyme kat klinik tuh...MC pun tak dapat...suhu badan aku tak check..ah pelantak laa...agaknye ramai yang mati kat sepital sebab kes sesema babi ni mugkin sebab KECUAIAN Pegawai perubatan diorang gak kan???bodos....bukan ramai orang pun die nak check kat emergency tuh..tanye aku soalan pasal asthma ulang-ulang!!bea-gok!!Ubat aku ditambah-tambahnye lagi...1 jenis ubat makan sampai 4biji...bagi 3jenis lak tuh..ubat kat klinik lagi...hampeh...sabar je laa...

4 August 2009

-Cuti..tak keje..dok umah quarantine sendiri..lawan penyakit sendiri sampai sihat!!!Minum YAKULT and ViTAGEN...air yogurt..yum-yum...minum banyak air masak...makan antibiotik sebelum makan nasi...Ayang blikan bubur AYAM McD + Black pepper yang slalu ade kat Sos Station McD tuh...whoaaaa...enak dong!!yang paling penting TIDUR yang cukup n JAGA KEBERSIHAN diri dan PERSEKITARAN anda!!!

5 August 2009

-Hari ni aq kembali bekerja seperti biasa....semput skit je la..batuk pun tak lepas sangat...demam dah tak de alhamdulillah...InsyaAllah lagi 2-3 hari baik sepenuhnye..Terima Kasih Allah!!! Ayang n My Family laa of course....Luv ya all..!!!


Nasihat aq kepada kamoo semua yang agak-agak dah nak terkena sakit tuh..JAGA DIRI elok-elok..JGN LEMBIK SANGAT...LAWAN penyakit...ikut arahan DOKTOR...geli la nak buat perangai TAK SUKA MAKAN UBAT..kalau nak M*MP*S cepat sila la buat perangai!!! JANGAN BIARKAN DIRI ANDA DI JANGKITI VIRUS MERBAHAYA INI!!!cepat dapatkan rawatan...ni dah jadi WABAK tau..SANGAT-SANGAT BAHAYA...penyakit selsema babi ni tak de ubat...JAGA-JAGA!!

1 Response to "Sickness"

  1. AzZa Says:

    Alhmdulilah...asrah dh ok...ktorg kt puncak ni rmai yg skt...dmm la, selseme la...mcm2!!tkt btol!!!