Scents!!


New Scents!!
Ouh really made me pengsan..
akhirnye dapat beli..
suka..suka..sukaa...

Semalam lepak ngan Alyaa..
Borak punye borak sampai nak balik pun berat kaki nih..
sbb syok sangat lepak atas katil..
So lpak JJ with her (^^,)
Hp xbawak..Males..sbb betri kong..
Then msg adik cakap tak balik..
huh dapat statement ape taw..
"TAK BALIK TERUS PUN XPE, BYE"
huish... (^^,) tak pasal-pasal kene hangin..
ye tau dier risau.. (^^,)
dunt worry..akak tau take care myself..
but its a good thing to know that you have someone who's watching over you...


Berterus Terang

Berterus terang memberi maksud; satu perbuatan bersikap jujur terhadap diri sendiri, orang lain dan persekitaran kita tentang sesuatu perbuatan yang dianggap tidak sepatutnya dilakukan. Selalunya kita akan berterus terang bila kita telah melakukan kesalahan, menipu, mengaku bersalah, berahsia, meluahkan kejujuran kita dan lain lagi perbuatan yang mendorong kita untuk berterus terang supaya kita bertanggungjawab terhadap apa yang telah kita lakukan.

Tak semua perkara kita mampu untuk berterus terang...
Sebab kadang-kadang ade perkara yang mungkin boleh menyebabkan satu perselisihan faham, pergaduhan ataupun ia mungkin boleh melukakan hati seseorang..
Tugas untuk berterus terang sangat berat...tapi hasilnya memang sangat berpuas hati...
sebab sampai bila kita nak simpan perasaan yang boleh mengundah gulanakan hidup ni??
bila dah lepas...legaaa...lapang rase dada ngan kpale otak nih...


Pada belle, (aku la sape lagi) dalam perhubungan sangatlah penting untuk kita berterus terang.
Tak kira la dengan keluarga ke, cikgu ke,adik beradik ke, dan semestinya dengan buah hati sendiri. Contohnye la kan, kalau kita tak suka dengan keadaan sesuatu perkara atau dengan siapa-siapa, kita patut ---> Berterus terang...

pada post kali ni sebenarnya nak mengomel tentang..
"Berterus terang seandainya kamu tidak lagi suka padanya"
chaiit..brape punye panjang daaa tajuk entry....
situasi begini akan berlaku pada---?
mereka yang dah bosan pada pasangan mereka...
sama ada pasangan mereka adalah antara;
1.GF & BF
2.Teman Tapi Mesra
3. Aku Scandal (wakakaka) Scandalicious laa..


okeh..here we go..
Pada permulaan perhubungan semuanya indah..bergayut berjam-jam sampai telinga naik bengkak pun tak pe kan?kan?...kopek sini kopek sane..korek sini korek sane korek sini...lukis sane..lukis sini...tentang ceritera kehidupan masing-masing..berkongsi minat yang same..and all other stuff yg kononyer menyeronokkan apabila dua manusia bergabung idea membuat sesuatu..Hari pertama sesi ice breaking..kenali diri pasangan anda..
Masuk hari kedua&ketiga dah mula langkah dua tiga peringkat cm dh kenal lame..
bila dah seminggu terus nak jumpe..
ade yang jumpe..nak jumpe lagi..then ade pulak --->
bila dh jumpa tgk2 xberkenan mula la menggelabah nak cari idea untuk elakkan diri...

owhkay..untuk sesape yang nak kekalkan hubungan tuh smpai ke anak cucu (so then sudaa declare jadi GF&BF) diorg mesti la dah drowning dlm dunia sendiri..adalah menjadi kepentingan untuk mereka BERTERUS TERANG sesama sendiri tentang perasaan masing-masing ataupun tentang perkara-perkara asas yang perlu pasangan masing2 tahu...tapi berhati-hati..
sebab ade perkara-perkara yang kita tak boleh kongsi dengan si dia demi menjaga kepentingan hati dan perasaan kedua-dua belah pihak...so andai kata kamu dah tak serasi bersamanya ambil masa dan fikirkan tempat yang sesuai untuk Berterus Terang kepadanya. Ungkapkan ayat dengan penuh bahasa yang sopan dan penuh dengan kesusilaan.. Memang konfem salah seorang dari pasagan tersebut mesti tangkap leleh ngn frust menonggeng punya...tapi apekan daya...
dari terus membiarkan kisah chenta itu tergantung saja tanpa tali...
hish..hish..

and ade satu situation untuk si sekandal-sekandal penyendal yang ade kat luar sane...
jika anda berada dalam kelompok org yg menyebabkan sekandal sekundal..so be alert of these points!
---> Kalau korang dah rimas dgn pasangan anda tuh terus terang je..
sebab ---> jangan biarkan pasangan anda menjadi seperti monyet...hahah maksudnye jangan bagi dier terpinga-pinga dengan status hubungan diorang..so secara tidak langsung mereka akan lebih merimaskan awak sekalian yang dah tersedia rimas..
fakta 1---> lagi lame korang simpan lagi parah...so nanti kesian kat diorang syok sendiri..awak dh dikire mempermainkan perasaan orang lain...
fakta 2 ---> hidup ni ibarat pusingan roda...hari ni awak buat dia..besok lusa kena balik kat batang idung awak sendiri...

hakikat ---> manusia tak pernah terkecuali dari melakukan kesilapan...
walau tinggi mane perasaan bersalah anda pada dia..lepaskan saja...
mungkin anda semua rase yang berdiam diri adalah lebih baik supaya at the end of the day tiada siapa yang akan terluka... Salah tuh.. semua masalah perlu di selesaikan...
andai benarlah dalam hati tiada lagi perasaan yang berbunga bahagia antara kamu berdua...
dengan lafaz BISMILLAHIRAHMANIRRAHIM....
Berterus Teranglah dengan SEJUJURNYA...
Mungkin pahit untuk ditelan...
tapi biarkan ia berlaku sekarang..
daripada membiarkannya menjadi kudis...
Sekurang-kurangnya parut dalam jiwa hanya ibarat jari yang luka terkena hirisan kertas daripada ianya menjadi besar atau buruk bak parut yang di sebabkan oleh kudis yang anda tinggalkan...
haish..bermadah berhelah pulak...

the moral of the story...
tanamkan sifat BERTERUS TERANG dalam diri supaya kita boleh menjadi seorang yang lebih bertanggungjawab
terhadap apa yang telah kita lakukan.



..tanpa kata..

berantakan..
kerana aku TAKUT KEHILANGAN
dia yang Ku SUKA
dia yang Ku SAYANG
dia yang Ku CINTA


ape sebenarnya yang aku perlukan saat ini...
terdiam aku di sini....
...tanpa kata..

Berikan aku RUANG...

tidak bermood untuk bercerita..
namun ape yang ada dalam kotak hati ini perlu dilantangkan..
biarkan ia keluar bak arus air yang keluar melalui muncung paip..
bila dah habis guna nanti terus tutup ketat-ketat...

Berikan aku RUANG..
kenapa aku perlukan RUANG??

RUANG ---> untuk aku berdiam diri...

RUANG ---> untuk lakukan ape sahaja yang aku mau

RUANG ---> untuk melepaskan tekanan yang ada dalam pale otak ni

hmm...tapi dengan STATUS yg dh terpalit pada dahi aku ni..huh jangan haraplah...
bosan ke..xde mood ke..sakit hati ke...nak ruang ke pejadah smua tolak tepi...
sebab kena pikirkan perasaan dia...hati dia..makan minum pakai dia..kerja dia...
sebab dia dah banyak berkorban untuk aku so sekarang turn aku balas balik...
walaupun dia tak minta...

aku tengah usaha sedaya upaya..menjadi yang terbaik untuk dia...
ish..kalau nak bercerita pasal hati ngan perasaan mmg sangat sentap la...
pada aku..tak salah kalau dia nak control perjalanan hidup aku..
mungkin dia patot..sbb aku tak pandai jaga diri..
tapi...bila difikirkan balik...
lagi die control..lagi la aku memberontak...
sebab aku tau diri aku mcm ne...

mak bapak aku pun tak pernah control...
ish...bukan niat nak memburukkan dia...
tapi cuma aku nak die faham cara aku pulak...
bertahun aku duk bawah sayap dia...
salah ke kalau aku mintak untuk TERBANG bersendirian...
yang penting dia kena percayakan aku...
biarkan aku belajar dari kesilapan sendiri...

Amarah dalam diri semakin terbakar...
Egois..mungkin sesuai untuk mood aku sekarang...
rase mcm nak terjun laot jewk!!

tolak tambah terusan jawapannya aku fikir positif saje!!
padan ngn muka aku...
all in all..... NOBODY's PERFECT!!

huh!! i wish i can get my license this instant and drive all the way to nowhere!!
layan perasaan dalam kereta dengar lagu menyanyi saambil menari..
cam maniac!!!







REMEMBER ME

This movie play by ROBERT PATT and EMILIE De RAVIN..
Ouh..teared me apart..
I'm drowning with this-kind of LOVE story..
I've watch it..ONCE!huhuhu
U should!! The romance will get you fly high up in the sky..
I wish I had HIM(My Sweet Robert Pattinson)..(obsessed with His character in this Film)
ouh...i'll cried..and cried (what the f) jangan berangan nak dapat BF cam dalam citer nih..
Heyy..nak p cari DVD cite ni la!!nak tgk puas-puas...(Sape yg ade DVD-Rip this movie beri padaku yeah)



BEZA

6:12 PM by Belle Bedazzled 2 comments
SUKA....

SAYANG....

CINTA.....

As for me these words have their own meaning and definition..

No IDEA

5:43 PM by Belle Bedazzled 0 comments
Semalam bawak BIBO pergi belajar..
Chicken MaryLand kat SS telah membuatkan aku jadi kemaruk nak makan banyak2..
aishhh..macam mane la nak kurus ni..
after berjimbaa di SS gerak terus umah Angah..
diorg ngah syok men XBOX games..baby dah tido..
baru nak bertonyeh-tonyeh..
Lepak bilik tengok MAD MONEY n borak bersama Kak Adek...
Kak Syeda sedang bergelak-gelak sakan depan FB dia..
Jam berputar mase yang terluang diisi dengan dengkuran aku..

RISE and SHINE dah pukul 7.30pg..
Gerak pulang..singgah warung pak Agil tapau Roti Kosong 6 Keping..
bukan untuk aq haa...
Berborak ngan nenek ku sayang..
aleh-aleh aku dah dalam demensi yg lain (sedang enak bermimpi daa)

Jam menunjukkan 2.30ptg..
Kelat mata untuk bangkit dari tilam yang empuk...
Macam nak pergi berenang..huh..tapi kemane saje..
terus bangun pergi mandi wangee2..
Sesudah itu makan nasi tgk tb..
dari tadi sehingga kini...duk mengadap laptop ni tak tau nak wat pe lagi..
100 wishes berlambak..tapi cam xbermood untuk melakukannye..

BF??dirumah saje..
jmpe pun buat pe..
hari-hari pun jumpa..

KAWAN?
ade ke kawan aku ni??
24/7 dengan BF mane ade mase ngan KAWAN..
Haishhh..kalau la aku ade lesen..huh elak drive smpai Gunung Ledang je ni..
hahhaha...sbb air terjun sane seswai ntuk aku membadakkan diri berendam berjam-jam..

No IDEA lah..

hmmm...

Perasaan..Perasan..

Bodoh sungguh!!
Hati panas..

Updates on 100 Wishes!!


Click for old posted of ----> 100 Wishes

1. Lost my weight at least 10kg. Intend to Balance my BMI, Blood Pressure and maintain my curves!! Yeahh..
2. Practically to wake up early in the morning everyday. Before the sunrise.
3. Go to the Concert of my fav’s Singer/band.
4. Collecting at least 100 of Love Story Novels.
5. Chill out with new friends. Who I met in the social network.
6. Go vacation with my besties!! Urgh I need it so bad!!
7. Have a valid driving license. B2 & D
8. Browsing and reading books at Johor State Library (Perbadanan Perpustakaan Awam Johor)
9. Involve in wedding photoshoot. Woot..Woot.
10. Go to PhotoEditing and PhotoShoot Classes
11. Get necklace with my name on it 5 sets (i.Mia ii.Mira iii. Asrah iv. Tengku Amirah v. Belle)
12. STOP eating FAST FOOD until my weight reached its balanced.
13. Shopping on my own without any disturb. I wanna buy anything I want.
14. Wanna try ICE SKATING!!
15. Play SNOW BALL..Real one..which is falling from the Sky..
16. Learn new Languages.
17. Learn sign languages and communicate with people.
18. Do Word Puzzles once a day.
19. Walking down the beach and get a peace for myself.
20. Pampered myself. Go to SPA, Manicure and Pedicure.
21. Sign-Up at Gym classes.
22. Sew baju kurung. So that after this no need to tempah luar.
23. Do online business. (Haven’t decide yet)
24. Create my own BEDAZZLED on a tee. Put lots of diamond Bling-Bling on it.
25. Sleep in water bed. Whossh..Whoosh..
26. Buy a house.
27. Deco my castle (house) with IKEA furniture and Stuff. Huh!! Madly in love with IKEA.
28. Present on TWO PLACE in ONE TIME.
29. Cook more often.
30. Prepare the dishes for big event like KENDURI. From A-Z process.
31. Sleep-over at the beach. Without planning.
32. Go around MALAYSIA.
33. BRUNEI DARUSSALAM I’ll come to you one day huh.
34. Control my ANGER. Need the ANGER MANAGEMENT meditation.
35. Be a lady! Who speak Softly, Politely with a good attitude and etiquette?
36. Candle light dinner and dance on the dance floor.
37. Learn HipHop/R&B/Street Style Dance!!
38. Design my own wedding dress and my wedding day.
39. Get proposed by HIM on my Birthday.
40. Celebrate my birthday on a Cruise with my love and closest friends.
41. Collecting 365 handbags, Shoes, Cloths, Watches and all-wearing accessories so that I’ll neva get confused what to wear every day.
42. Hangout to all states in Malaysia and capture the awesome images day & night.
43. MOVIE Marathon. Been in a Movie Theatre for the whole day. A movie to another.
44. SHOPPING spot CHINA! Splurge the chance and drown in the city. Yeaaah!!
45. BBQ & STEAMBOAT feast with my Gossip Girl!! Hahaha..
46. Ride Scrambler!! Yeaah..
47. Bettle Bug!! ..New One/Old Skewl..huish..what the..argh..Shut Up and Drive!! Wink..wink!!
48. Forgive those peoples who HURTs me!
49. Wearing odd contact lenses.
50. Inspired People.
51. Be everyone best friends.
52. FUTSAL!!wanna rock the court again.
53. Join a Marathon. Running for charity.
54. Fly a KITE. BIG kite.
55. Fly in a HOT BALLOON!
56. Bungee Jumping with my love
57. Hop in CABLE CAR
58. Draw BATIK and process it for a souvenir
59. DRIVE from JB to…out of here lah..
60. Make more friends from ALL RACES.
61. Gardening and create my own LandScape.
62. Try out for Stewardess/FA Interview. (eVen I’m not tall enough)hahah
63. Fly in an airplane.
64. Sleep-over at 5-Star Hotel FOR FREE and enjoy the hospitality with friends! Will be so much fun Buli the hotel attendant! Haha..
65. Buy Lather Jacket and embroider my name on it.
66. Ride on ROLLER COASTER (5Times) in one day. (For sure my vomit will turn out so colourful)hahaha
67. SMILE always. Never show my BUNKFACE anymore. ^^,
68. DON’T CRY when HE LEAVE YOU!
69. Control my sensitivity and emotion in front of my love one.
70. Spend time with my love, take more pictures and make a Pictures Diary for the journey of our relationship.
71. Be more understanding towards any situation.
72. Stop STALKING my boyfriend.
73. Swimming twice a month!!
74. Grow my hair. Make it growth healthy till my butt!! Hahahaha..
75. Treat my family, go vacation!
76. I wish I had someone that could be my BEST..BEST..BEST buddy who makes me SMILE all the time.
77. Library of Congress!! Ouh makes my jaw drop!! Want to go there.
78. Have Wings to FLY away..(metaphor of getting my own freedom)
79. Continue my Studies to Degree level.
80. Ride on JETSKI!
81. Watch FOOTBALL MATCH! LIVE..and get the ball that has been kicked out from the field.
82. Collecting PERFUMES that will make the GUYS fallen for it..(Mean Girl..hihiihii)
83. Buy my own Laptop from my own pocket money.
84. Cook Tom Yum Goong!!
85. Singing a song with an unplugged instrument. (Play by others..) LIVE!
86. Drown in the heart of Big Apple.. NEW YORK CITY!
87. Goldcoast…honeymoon with…love one! (^^,)
88. Watch Cartoon 24/7!
89. Have my paycheck written on it = RM 10,000.00.
90. Open my own Kopitiam!
91. Have my own labels (Fashion Apparel)
92. GET MARRIED!
93. HAVE KIDS! The more the merrier. (^^,)
94. Be faithful to my Husband and dedicate my self FOR HIM.
95. Love my FAMILY endlessness!
96. Be more Spiritual. In any ways of my life.
97. Find my perfect Match!
98. LOVE THE EARTH (GO GREEN)
99. Have faith on my DESTINY.


100..Fullfill the 100 Wishes!!


Hunny Bunny you make my day upside down!!

Heyy..geram pun ade..
kenape la ske buat aku serba salah..
Teruk sangat ke aku ni...
Kau tau aku sayang kau..
tapi kau saje je sakitkan hati aku ni...
satu hari kalau tak buat aku cam kera kena belacan memang tak sah kan..
hadoiiiyai...
memang cam arnab la!
tgk diam2 cute je..
sekali dah dalam tangan sana-sini kaw lompat2 yea..
(huh metafora membutakan kata)

WHATEVER LAH!
Still I LOVE YOU HUNNY BUNNY!!
(^^,)

My 100 Wishes!!

6:46 PM by Belle Bedazzled 1 comments
Dedicate this post to Myself la of course..
huhuu..to MIE!! Hambek kaw.. bace sampai termuntah..
ini hanyalah senarai pendek ape yang mungkin, akan dan yang ingin sangat aq buat...
di inspirasikan oleh blog post Fahmie ,
sungguh terangsang..hahahahah (bukan berniat ntuk melucah) ^^,
tapi sebenarnya still aku masih lagi tercari-cari
ape yang aku mau dalam hidup ni...
sedikit sebanyak sekupang dua kupang kire aku ni taw gak la pe yang aku nak..ha ha ha...
Post kali ni ade banyak faedahnye..
dan keburukannye..

FAEDAH: Dari aspek; so lepas ni xla aku ni bosan sangat dok pikir nak wat pe kalau tengah numb. I've 100 reasons to lean and help me feel so thrill and adventurous live in this world..

pasal keburukannye aku xmau list down..
coz i wanna think POSITIVE!!
Yeaaah...

ok lets START UR ENGINE TO SCROLL DOWN!!
hahahaha..

100 Wishes

1. Lost my weight at least 10kg. Intend to Balance my BMI, Blood Pressure and maintain my curves!! Yeahh..

2. Practically to wake up early in the morning everyday. Before the sunrise.

3. Go to the Concert of my fav’s Singer/band.

4. Collecting at least 100 of Love Story Novels.

5. Chill out with new friends. Who I met in the social network.

6. Go vacation with my besties!! Urgh I need it so bad!!

7. Have a valid driving license. B2 & D

8. Browsing and reading books at Johor State Library (Perbadanan Perpustakaan Awam Johor)

9. Involve in wedding photoshoot. Woot..Woot.

10. Go to PhotoEditing and PhotoShoot Classes

11. Get necklace with my name on it 5 sets (i.Mia ii.Mira iii. Asrah iv. Tengku Amirah v. Belle)

12. STOP eating FAST FOOD until my weight reached its balanced.

13. Shopping on my own without any disturb. I wanna buy anything I want.

14. Wanna try ICE SKATING!!

15. Play SNOW BALL..Real one..which is falling from the Sky..

16. Learn new Languages.

17. Learn sign languages and communicate with people.

18. Do Word Puzzles once a day.

19. Walking down the beach and get a peace for myself.

20. Pampered myself. Go to SPA, Manicure and Pedicure.

21. Sign-Up at Gym classes.

22. Sew baju kurung. So that after this no need to tempah luar.

23. Do online business. (Haven’t decide yet)

24. Create my own BEDAZZLED on a tee. Put lots of diamond Bling-Bling on it.

25. Sleep in water bed. Whossh..Whoosh..

26. Buy a house.

27. Deco my castle (house) with IKEA furniture and Stuff. Huh!! Madly in love with IKEA.

28. Present on TWO PLACE in ONE TIME.

29. Cook more often.

30. Prepare the dishes for big event like KENDURI. From A-Z process.

31. Sleep-over at the beach. Without planning.

32. Go around MALAYSIA.

33. BRUNEI DARUSSALAM I’ll come to you one day huh.

34. Control my ANGER. Need the ANGER MANAGEMENT meditation.

35. Be a lady! Who speak Softly, Politely with a good attitude and etiquette?

36. Candle light dinner and dance on the dance floor.

37. Learn HipHop/R&B/Street Style Dance!!

38. Design my own wedding dress and my wedding day.

39. Get proposed by HIM on my Birthday.

40. Celebrate my birthday on a Cruise with my love and closest friends.

41. Collecting 365 handbags, Shoes, Cloths, Watches and all-wearing accessories so that I’ll neva get confused what to wear every day.

42. Hangout to all states in Malaysia and capture the awesome images day & night.

43. MOVIE Marathon. Been in a Movie Theatre for the whole day. A movie to another.

44. SHOPPING spot CHINA! Splurge the chance and drown in the city. Yeaaah!!

45. BBQ & STEAMBOAT feast with my Gossip Girl!! Hahaha..

46. Ride Scrambler!! Yeaah..

47. Bettle Bug!! ..New One/Old Skewl..huish..what the..argh..Shut Up and Drive!! Wink..wink!!

48. Forgive those peoples who HURTs me!

49. Wearing odd contact lenses.

50. Inspired People.

51. Be everyone best friends.

52. FUTSAL!!wanna rock the court again.

53. Join a Marathon. Running for charity.

54. Fly a KITE. BIG kite.

55. Fly in a HOT BALLOON!

56. Bungee Jumping with my love

57. Hop in CABLE CAR

58. Draw BATIK and process it for a souvenir

59. DRIVE from JB to…out of here lah..

60. Make more friends from ALL RACES.

61. Gardening and create my own LandScape.

62. Try out for Stewardess/FA Interview. (eVen I’m not tall enough)hahah

63. Fly in an airplane.

64. Sleep-over at 5-Star Hotel FOR FREE and enjoy the hospitality with friends! Will be so much fun Buli the hotel attendant! Haha..

65. Buy Lather Jacket and embroider my name on it.

66. Ride on ROLLER COASTER (5Times) in one day. (For sure my vomit will turn out so colourful)hahaha

67. SMILE always. Never show my BUNKFACE anymore. ^^,

68. DON’T CRY when HE LEAVE YOU!

69. Control my sensitivity and emotion in front of my love one.

70. Spend time with my love, take more pictures and make a Pictures Diary for the journey of our relationship.

71. Be more understanding towards any situation.

72. Stop STALKING my boyfriend.

73. Swimming twice a month!!

74. Grow my hair. Make it growth healthy till my butt!! Hahahaha..

75. Treat my family, go vacation!

76. I wish I had someone that could be my BEST..BEST..BEST buddy who makes me SMILE all the time.

77. Library of Congress!! Ouh makes my jaw drop!! Want to go there.

78. Have Wings to FLY away..(metaphor of getting my own freedom)

79. Continue my Studies to Degree level.

80. Ride on JETSKI!

81. Watch FOOTBALL MATCH! LIVE..and get the ball that has been kicked out from the field.

82. Collecting PERFUMES that will make the GUYS fallen for it..(Mean Girl..hihiihii)

83. Buy my own Laptop from my own pocket money.

84. Cook Tom Yum Goong!!

85. Singing a song with an unplugged instrument. (Play by others..) LIVE!

86. Drown in the heart of Big Apple.. NEW YORK CITY!

87. Goldcoast…honeymoon with…love one! (^^,)

88. Watch Cartoon 24/7!

89. Have my paycheck written on it = RM 10,000.00.

90. Open my own Kopitiam!

91. Have my own labels (Fashion Apparel)

92. GET MARRIED!

93. HAVE KIDS! The more the merrier. (^^,)

94. Be faithful to my Husband and dedicate my self FOR HIM.

95. Love my FAMILY endlessness!

96. Be more Spiritual. In any ways of my life.

97. Find my perfect Match!

98. LOVE THE EARTH (GO GREEN)

99. Have faith on my DESTINY.


100..Fullfill the 100 Wishes!!







Cerita-cerita sendiri

10:03 AM by Belle Bedazzled 0 comments


Hari ini dalam sejarah....
wakakaa..xde pe pun yang syok..
bila aq start men 'Facebook' mule lah..
sampai blog pun aq abaikan..
chaiit..(kalau dah memang pemalas tuh ngaku je la)hahaha..
FB memang buat sesape je yang terjebak menjadi ketagih yang teramat sangat..
maka jadilah kaw Kepochi ntuk tgk hapdate2 kengkawan lama/baru...

(ngah 'sengseng' lengan nak taip entry blog)
hahahah..ok la..entry kali ni nak kepochi membebel ape yang berlaku past 4months nie..

What's Happening on
February 2010




Plan awal ngan Keen(Gadis Tudung Hitam) nak teman Kyra (Gadis Berbaju Putih) just pergi UTHM tmpat Kyra study for Registration and angkat barang kat Hostel je. But then tetibe mood datang untuk ke Melaka. Meet Sheyda (Gadis Berbaju Mocha) his bro and her BF. So lepaking kat sane la. Merayap kat Bandar. JALAN KAKI!! dari MP ke Jonker Street.. Gile jauh perjalanan~~~luaslah pemandangan..terbakar semua lemak2 yang ade..hahah..tp xde effect sangat sbb sambil jalan minum COOL BLOG! urghh...so Cool!! (^^,) gerak dari 10pagi..sampai JB 10malam..and GUESS what!! Jejak je kaki kat JB terus gerak pergi SINGAPORE!! its Valentine Day.. and its a Weekend!! Actually pergi sana pun sebab ade Wedding my friend pnyer cousin..kat Sembawang..adeh..aq longoi bak sayur sawi kena celur untuk buat yong taofuu!!
So hectic!!FAST and FURIOUS...tapi Sangat ENJOY!! Terima Kasih teman-teman..


What's Happening on

March 2010


This picture is taken at my workplace...
She's my mummy..hahaha dkat tempat keje laa..
coz she's our senior worker there..
dulu dia Lecturer for Secretarial Course..
Banyak benda i learn form her..
Admired her like my mom..
Gambar nie tunjuk sebab nak bgtau..rambutku yang panjang mengurai..
TAK PERNAH seumur hidup bela rambut panjang camni..for real lagi mengurai...
but the oleh kerana cuaca terlalu panas ketika itu..
KU POTONG JUAAAA...HUAAAAA....jadi la pendek parat bahu..
menyesal tuh ade la..tapi nak wat cane??huhuu..xpe rambut boleh panjang..
GUNALAH SUNSILK!! hihiii..

NEXT~~EUROPARK FUNFAIR!!
Sebelah Plaza Angsana..
aq muntah beb dek pukulan naik menatang nih semua kat funfair malam tuh..
pergh...bordussss...
tapi serunuk..Dek Bam a.k.a My BF xnaek pun..
sebab dier demam...cuma teman n bayarkan tiket je..
hahaha jahat kan!!
huuuu..ni pun donate2 ngan my eldest sista..
MAHAL DOWK!! tp ok2 la..

aku je paling tua kat situ...hahah..tapi naik longgar lutut..
hahaaa..balik je terus MIGRAIN!!!


What's Happening on

April 2010

Haha...the month of ME!!
Sebab aq dilahirkan pada BULAN APRIL..
Yeaaah...love this month so much..
27 April 1988, Pukul 7.45petang
Hospital Sultanah Aminah, Johor Bahru
dapat 2 birthday cake..
from Ayang and Office Mates..
Ayang bagi kat rumah...tapi die kirim kat adik je..
sebab dia kena kerja malam tuh...
so celebrate ngn family je la...
then besoknye kat opis..
hahahaah....christine saje je dengki..
kena temberang, die kate xcukup duit nak beli kek..
dapat amek gmbar je..
pastu aku pun semangat la nyanyi..
depan gambar kek yang dier amek...
Janice leh plak bagi lilin yang kat desktop dier..
so mocking like the picture taken in Hong Khian hp is real..
but suddenly my boss..Mei Kuen datang bawak kek BETUL!!
nasib baik xkena muka aku kek tu..sipi-sipi je..
pastu semua gelak sakan sbb tgk muke beruk aku tuh...
then semua colleagues celebrate for me..
Soooo TOUCHING!!! Happy Face (^^,)
vidz here
Terima Kasih Semua..


kalau dah birthday mesti ade present kan??
I got the most wanted birthday gift from my Ayang..
He knows me better...what i want..he get for me!!
huuuuuu...almost fainted!!
(dah separuh nyawa jerit mase dapat hadiah ni..mane la xpengsan)

NIKON D3000 = My New Baby!!

My BIBO!!


Ayang!! Love you so much..
Expresi yang infiniti (^^,)

Next post i'll membebel lagi..
before MidNight will post My 100 Wishes!!
Mie..Sabarrr!! >| ^^,|<