Disember-April 2008 >>Field Trip

Gambar nie diambil mase part4..tyme ni ngah tunggu bas nak g PNM=Perpustakaan Negara Malaysia..field trip..tyme tu rambut ak panjang lagi..n nampak kurus..hahahahah..
ezy nie kawan aku dari 1st semester aku kat UiTM nie..ktorang classmate dlu..she's a nice girl...sweet..understanding..clumsy..lil' bit funny cz ble dia mara ke bengang die xpandai nak tunjuk..aleh2 mke merah padam..macam udang kena bakar...
aku ske ble lpak or stdy ngan dier...xde rase stress pun..kdg2 aku terfikir mcm sape eh perangai dier nih...BINGO...::Keen::..my sweetest lil' pumpkin...mmg ader persamaan...dats y aku senang bangat bkawan ngan ezy...name pn ezy...so easy to deal with...easy going...duhh...hope dat my fwenship with her will last 4evA...

Ertinya CINTA



Adakah tapak tanganmu berkeringat, hatimu berdebar kencang dan suaramu tersekat di dadamu?Itu bukan Cinta, itu SUKA.

Adakah kamu tidak dapat melepaskan pandangan mata darinya?Itu bukan Cinta, itu NAFSU.

Adakah kamu menginginkannya kerana kamu tahu ia ada di sana?Itu bukan Cinta, itu KESEPIAN.

Adakah kamu mencintainya kerana itulah yang diinginkan semua orang?Itu bukan Cinta, itu KESETIAAN.

Adakah kamu tetap mengatakan kamu menyintainya kerana kamu tidakingin melukai hatinya?Itu bukan Cinta, itu BELAS KASIHAN.

Adakah kamu menjadi miliknya kerana pandangan matanya membuat hatimu melompat?Itu bukan Cinta, itu TERGILA-GILA.

Adakah kamu memaafkan kesalahannya kerana kamu mengambil berat tentangnya?Itu bukan Cinta, itu PERSAHABATAN.

Adakah kamu mengatakan padanya bahawa setiap hari hanya dia yang kamu fikirkan?Itu bukan Cinta, itu DUSTA.

Adakah kamu rela memberikan semua perkara yang kamu senangi untuk kepentingan dirinya?Itu bukan Cinta, itu KEMURAHAN HATI.

Tetapi...Adakah kamu tetap bertahan kerana campuran antara kesakitan dankegembiraan yang membutakan dan tak terfahami ... menarikmu mendekati dan tetap bersamanya?ITULAH CINTA.

Apakah kamu menerima kesalahannya kerna itu bahagian dirinya dan siapadirinya?Jika demikian, ITULAH CINTA.

Adakah kamu tertarik dengan orang lain tapi setia dengannya tanpa penyesalan?Jika demikian, ITULAH CINTA.

Adakah kamu menangis kerana kesakitannya walaupun saat itu dia kuat?ITULAH CINTA.

Adakah hatimu sakit dan hancur ketika dia bersedih?ITULAH CINTA.

Adakah hatimu gembira ketika dia berbahagia?ITULAH CINTA.

Adakah matanya melihat hatimu dan menyentuh jiwamu begitu mendalam sehingga menusuk?

Yang demikian itulah namanya C I N T A...


-credit to various sources-

Hidung kembang....

5:34 PM by Belle Bedazzled 0 comments
hahaah semalam aku jawab paper carry IMD 253..nak tau nape??aku terasa bangge sebab ape yang aku study kuar laa...hehehehe...tapi nak cakap aku jawab hundred percent btul tuh xknfm laa...strucutre essay jawab 3....gle uh...tapi so far alhamdulillah...tadi pagi2 ayang aku msg...syiok tak terkata...die bc poet yang aku wat ntk die smalam...hahaha jiwang + haprak...ntah ape2 aku bebel kat die...tp die ske...die suro aku balik JB pas paper bsok petang...heheeeheh...windu banget...aku tersangat2 bersyukur sbb dia slalu ada ntuk ak skrg....mekaceh ye bby musyuk...wekkk :p!!!

Hari YanG -SeNyAp-

sejak kbelakangan ni aku macam rasa sunyi sangat...memang la ade kawan2 kt sini..tapi..huh yang sebenarnye aku xbleh xde BF aku nih...bley la dikatekan aku ni glerkan dier...hahahaha...jauh 3jam ke JB uh...ikut ati tiap2 hari nak balik sana...tapi sbb jauh sangat dan sangat2 mengarut so aku dok diam2 je uh...tadi ak stdy kat Library..hmmm agak susah la past sem paper...tapi aku akn cbe bsungguh2...yeayy!!..rinduuuuu sangat kat dier...

Credit To Dr. Fadzilah Kamsah

aku tertarik dengan kajian yang dibuat neh..mcm ade kene mengena ngn perangai busyuk aku...heee...dia lahir bulan JANUARI... aku APRIL lorh.... looking 4ward nak tambah artikel menarik kat dalam blog....

Berikut disenaraikan kajian mengenai bulan dan sikap anda, yang telah dijalankan olehYang Berbahagia Dato' Dr. Fadzilah Kamsah.

JANUARI
* Bercita-cita tinggi dan orangnya serius, suka mendidik dan dididik.

* Sangat mudah melihat kelemahan orang dan suka mengkritik.
* Rajin dan setiap yang dibuat nampak keuntungan.
* Suka pada kecantikan, kekemasan dan teratur.
* Bersifat sensitif dan berfikiran mendalam.
* Pandai mengambil hati orang lain.
* Pendiam kecuali telah dirangsang.
* Agak pemalu dan mempunyai daya tumpuan yang sangat tinggi.
* Mudah mendisiplinkan diri sendiri.
* Badannya sihat tetapi mudah diserang selsema.
* Bersikap romantik tetapi tidak pandai memperlihatkannya.
* Cukup sayang pada kanak-kanak.
* Suka duduk di rumah.
* Setia pada segala-galanya.
* Perlu belajar kemahiran bersosial.
* Sifat cemburu yang sangat tinggi

FEBRUARI
* Berfikiran abstrak.

* Sukakan benda yang realiti dan abstrak.
* Bijak dan pintar
* Berpewatakan yang mudah berubah.
* Mudah menawan orang lain.
* Agak pendiam.
* Pemalu dan rendah diri.
* Jujur dan setia pada segalanya.
* Keras hati untuk mencapai matlamat.
* Tidak suka dikongkong.
* Mudah memberontak apabila dikongkong.
* Suka kegiatan yang lasak.
* Emosinya mudah terluka dan sangat sensitif.
* Mudah mempamerkan marahnya.
* Tidak suka benda yang remeh-temeh.
* Suka berkawan tapi kurang mempamerkannya.
* Sangat berani dan suka memberontak.
* Bercita-cita tinggi, suka berangan-angan dan ada harapan untuk merealisasikan impiannya.
* Pemerhatian yang tajam.
* Suka hiburan dan sukan.
* Suka benda yang bersifat seni.
* Sangat romantik pada dalaman tetapi tidak pada luaran
* Berkecenderungan pada benda yang tahyul.
* Amat mudah dan boleh menjadi terlalu boros.
* Belajar untuk mempamerkan emosi

MAC
* Berpesonaliti menarik dan menawan.

* Mudah didampingi.
* Sangat pemalu dan pemendam rasa.
* Sangat baik secara semulajadi, jujur pemurah dan mudah simpati.
* Sangat sensitif pada perkataan yang dituturkan dan alam persekitaran.
* Suka pada kedamaian.* Sangat peka pada orang lain.
* Sesuai dengan kerjaya yang memberi khidmat kepada orang lain.
* Tidak cepat marah dan sangat amanah.
* Tahu membalas dan mengenang budi.
* Pemerhatian dan penilaian yang sangat tajam.
* Kecenderungan untuk berdendam jika tidak dikawal.
* Suka berangan-angan.
* Suka melancong.
* Sangat manja dan suka diberi perhatian yang sangat tinggi.
* Kelam kabut dalam memilih pasangan.
* Suka dengan hiasan rumahtangga.
* Punya bakat seni dalalm bidang muzik.
* Kecenderungan pada benda yang istimewa dan baik.
* Jangan terlalu mengikut selera atau perasaan

APRIL
* Sangat aktif dan dinamik.

* Cepat bertindak membuat keputusan tetapi cepat menyesal.
* Sangat menarik dan pandai menjaga diri.
* Punya daya mental yang sangat kuat.
* Suka diberi perhatian.
* Sangat diplomatik (pandai memujuk ).
* Berkawan dan pandai menyelesaikan masalah orang.
* Sangat berani dan tiada perasaan takut.
* Suka perkara yang mencabar, pengasih, penyayang, sopan santun dan pemurah.
* Emosi cepat terusik.
* Cuba kawal perasaan.
* Kecenderungan bersifat pendendam.
* Agresif dan kelam kabut dalam membuat keputusan.
* Kuat daya ingatan.
* Gerak hati yang sangat kuat.
* Pandai mendorong diri sendiri dan memotivasikan orang lain.
* Berpenyakit disekitar kepala dan dada.
* Sangat cemburu dan terlalu cemburu

MEI
* Keras hati & degil.

* Kuat semangat & bermotivasi tinggi.
* Pemikiran yang tajam.
* Mudah marah apabila tidak dikawal.
* Pandai menarik hati & perhatian orang lain .
* Perasaan yang amat mendalam.
* Cantik dari segi mental & fizikal.
* Tidak perlu dimotivasikan.
* Tetap pendirian, tetapi mudah dipengaruhi oleh orang lain.
* Mudah dipujuk.
* Bersikap sistematik (otak kiri).
* Suka berangan.
* Kuat daya firasat memahami apa yang terlintas di hati orang lain tanpa diberitahu.
* Bahagian telinga & leher mudah diserang penyakit.
* Daya khayalan yang tinggi.
* Permikiran yang tajam.
* Pandai berdebat.
* Fizikal yang baik.
* Kelemahan sistem pernafasan.
* Suka sastera, seni & muzik serta melancong.
* Tidak berapa suka duduk di rumah.
* Tidak boleh duduk diam.
* Tidak punya ramai anak.
* Rajin dan bersemangat tinggi.
* Agak boros

JUN
* Berfikiran jauh & berwawasan.

* Mudah ditawan kerana sikap baik.
* Berperangai lemah lembut.
* Mudah berubah sikap, perangai, idea dan mood.
* Idea yang terlalu banyak di kepala.
* Bersikap sensitif.
* Mempunyai pemikiran yang aktif (sentiasa berfikir).
* Sukar melakukan sesuatu dengan segera.
* Bersikap suka menangguh-nangguh.
* Bersikap terlalu memilih & mahukan yang terbaik.
* Cepat marah & cepat sejuk.
* Suka bercakap & berdebat.
* Suka buat lawak & bergurau.
* Otaknya cerdas berangan-angan.
* Mudah berkawan & pandai berkawan.
* Orang yang sangat tertib.
* Pandai mempamerkan sikap.
* Mudah kecil hati.
* Mudah kena selsema.
* Suka berkemas.
* Cepat rasa bosan.
* Sikap terlalu memilih & cerewet.
* Kurang mempamerkan perasaan.
* Lambat untuk sembuh apabila terluka hati.
* Suka pada barang yang berjenama.
* Mudah menjadi eksekutif.
* Kedegilan yang tidak terkawal.
* Sesiapa yang memuji, dianggap musuh. Siapa yang menegur dianggap kawan.

JULAI
* Sangat suka didamping.

* Banyak berahsia dan sukar dimengerti terutamanya lelaki.
* Agak pendiam kecuali dirangsang.
* Ada harga dan maruah diri.
* Tak suka menyusahkan orang lain tapi tidak marah apabila disusahkan.
* Mudah dipujuk dan bercakap lurus.
* Sangat menjaga hati orang lain.
* Sangat peramah.
* Emosi sangat mendalam tapi mudah terluka hatinya.
* Berjiwa sentimental.
* Jarang berdendam.
* Mudah memaafkan tapi sukar melupakan.
* Tidak suka benda remeh-temeh.
* Membimbing cara fizikal dan mental.
* Sangat peka, mengambil berat dan mengasihi serta penyayang.
* Layanan yang serupa terhadap semua orang.
* Tinggi daya simpati.
* Pemerhatian yang tajam.
* Suka menilai orang lain melalui pemerhatian.
* Mudah dan rajin belajar.
* Suka muhasabah diri.
* Suka mengenangkan peristiwa atau kawan lama.
* Suka mendiamkan diri.
* Suka duduk di rumah.
* Suka tunggu kawan tapi tak cari kawan.
* Tidak agresif kecuali terpaksa.
* Lemah dari segi kesihatan perut.
* Mudah gemuk kalau tak kawal diet.
* Minta disayangi.
* Mudah terluka hati tapi lambat pulih.
* Terlalu mengambil berat.
* Rajin dalam membuat kerja

OGOS
* Suka berlawak.

* Mudah tertawan padanya.
* Sopan santun dan mengambil berat terhadap orang lain.
* Berani dan tidak tahu takut.
* Orangnya agak tegas & bersikap kepimpinan.
* Pandai memujuk orang lain.
* Terlalu pemurah & bersikap ego.
* Nilai harga diri yang sangat tinggi.
* Dahagakan pujian.
* Semangat juang yang luar biasa.
* Cepat marah & mudah mengamuk.
* Mudah marah apabila cakapnya dilawan.
* Sangat cemburu.
* Daya pemerhatian yang tajam & teliti.
* Cepat berfikir.
* Fikiran yang berdikari.
* Suka memimpin & dipimpin.
* Sifat suka berangan.
* Berbakat dalam seni lukis, hiburan & silat.
* Sangat sensitif tapi tidak mudah merajuk.
* Cepat sembuh apabila ditimpa penyakit.
* Belajar untuk bertenang.
* Sikap kelam kabut.
* Romantik, pengasih dan penyayang.
* Suka mencari kawan

SEPTEMBER
* Sangat bersopan santun & bertolak ansur.

* Sangat cermat, teliti & teratur.
* Suka menegur kesilapan orang lain & mengkritik.
* Pendiam tapi pandai bercakap.
* Sikap sangat cool, sangat baik & mudah simpati.
* Sangat perihatin & terperinci, amanah, setia & jujur.
* Kerja yang dilakukan sangat sempurna.
* Sangat sensitif yang tidak diketahui.
* orang yang banyak berfikir.
* Daya pentaakulan yang baik.
* Otak bijak & mudah belajar.
* Suka mencari maklumat.
* Kawal diri dari terlalu mengkritik.
* Pandai mendorong diri sendiri.
* Mudah memahami orang lain kerana banyak menyimpan rahsia.
* Suka sukan, hiburan & melancong.
* Kurang menunjukkan perasaannya.
* Terluka hatinya sangat lama disimpan.
* Terlalu memilih pasangan.
* Sukakan benda yang luas.
* Bersistematik

OKTOBER
* Suka berbual.

* Suka orang yang sayang padanya.
* Suka ambil jln tengah.
* Sangat menawan & sopan santun.
* Kecantikan luar & dalam.
* Tidak pandai berbohong & berpura-pura.
* Mudah rasa simpati, baik dan mementingkan kawan.
* Sentiasa berkawan.
* Hatinya mudah terusik tetapi merajuknya tak lama.
* Cepat marah.
* Macam pentingkan diri sendiri.
* Tidak menolong orang kecuali diminta.
* Suka melihat dari perspektifnya sendiri.
* Tidak suka terima pandangan orang lain.
* Emosi yang mudah terusik.
* Suka berangan & pandai bercakap.
* Emosi yang kelam kabut.
* Daya firasat yang sangat kuat (terutamanya perempuan).
* Suka melancong, bidang sastera & seni.
* Pengasih, penyayang & lemah lembut.
* Romantik dalam percintaan.
* Mudah terusik hati & cemburu.
* Ambil berat tentang orang lain.
* Suka kegiatan luar.
* orang yang adil.
* Boros & mudah dipengaruhi persekitaran.
* Mudah patah semangat

NOVEMBER
* Banyak idea dalam perkara.

* Sukar untuk dimengertikan atau difahami sikapnya.
* Berfikiran kehadapan.
* Berfikiran unik dan bijak.
* Penuh dengan idea-idea baru yang luarbiasa.
* Pemikiran yang tajam.
* Daya firasat yang sangat halus dan tinggi.
* Sesuai jadi seorang doktor.
* Cermat dan teliti.
* Personaliti yang dinamik.
* Sifat yang berahsia, pandai mencungkil dan mencari rahsia.
* Banyak berfikir, kurang bercakap tetapi mesra.
* Berani, pemurah setia dan banyak kesabaran.
* Terlalu degil dan keras hati.
* Apabila berkehendak sesuatu, akan diusahakan sehingga berjaya.
* Tak suka marah kecuali digugat.
* Mudah ambil berat terhadap orang lain.
* Pandai muhasabah diri.
* Cara berfikir yang lain dari orang lain.
* Otak yang sangat tajam.
* Pandai mendorong diri sendiri.
* Tidak hargai pujian.
* Kekuatan semangat dan daya juang yang sangat tinggi apabila berkehendak sesuatu.
* Cuba sampai berjaya.
* Badan yang sasa.
* Kasih sayang dan emosi yang sangat mendalam dan romantik.
* Tidak pasti dengan hubungan kasih sayang.
* Suka duduk d irumah.
* Sangat rajin dan berkemampuan tinggi.
* Amanah, jujur, setia dan pandai berahsia.
* Tidak berapa berjaya dalam mengawal emosi.
* Bercita-cita tinggi.
* Perangai tidak dapat diramal dan mudah berubah-ubah

DISEMBER
* Sangat setia dan pemurah.
* Bersifat patriotik.
* Sangat aktif dalam permainan dan pergaulan.
* Sikap kurang sabar dan tergesa-gesa.
* Bercita-cita tinggi.
* Suka menjadi orang yang berpengaruh dalam organisasi.
* Seronok bila didampingi.
* Suka bercampur dengan orang.
* Suka dipuji, diberi perhatian dan dibelai.
* Sangat jujur, amanah dan bertolak ansur.
* Tidak pandai berpura-pura.
* Cepat marah.
* Perangai yang mudah berubah-ubah.
* Tidak ego walaupun harga dirinya sangat tinggi.
* Benci pada kongkongan.
* Suka berlawak.
* Pandai buat lawak dan berfikiran logik

F I N A L Exam

7:37 PM by Belle Bedazzled 0 comments
hari nie hari ptama final exam..ntk subjek IMD 301 : Introduction to cataloguing..yeay!!aku bjaye lakukannya...Alhamdulillah..atas berkat doa keluarga dan sygku...hehehe...AACR penyelamat...so far berserah je la atas usaha yang dah aku lakukan slama ni...InsyaAllah..

::InTo The BlueS::

Lately there's been lots of thing happen in my life...all kinda related to boochuk life too..
('__') Hmmmmsss...Sigh....

Yesterday...

Semalam syaza dah lapor diri kat Kolej ShahPutra..ayah ngan ibu hantar...wah punye la seronok die bbrp minggu sblum ni..get ready ntuk masuk kolej...huhuh..alhamdulillah..ape yang die nak akhirnya dia dapat..Diploma in Office Management..under UiTM Dip..hurm..ape2pn aku doakn adik aku tuh bjaye kat sana.. Aminn..

Blurry

What a boring weekdays...

My Holiday

Gambar kat bawah nie diambil mase aku dan cyg g Desaru..ala kat mersing tu...Company trip cayang aku sbnrya..besh gler..btolak dr dpan office dier kat bukit aliff tu pkul 7pg....hurm sampai dalam 8.30 la lbey kurang...yang pegi 10 orang smua skali...cuaca hari tue cerah..ombak besar..Fu-Yoh! siap ade yang men surfing lagi..cam kat Hawaii...Aloooha..hik2...aku xmandi laottuh lame2..asyik kne tenggelam jerk..yang cayang lak ade ke die gelak2kn aku tegolek2 kne tolak ngan ombak...harrrgh...gewdixs btol dier...tp overall aku enjoy da day..lpas grak dr desaru kul 1pm..singgah jap kat batu layar...tmpat tuh dah xmcm zaman skola dlu...dah kotor daaa...hurm...pastu ktorang grak g fruitfarm..tp ak tetido sbb pnat sangat..f.y.i ktorang g naik tour van..pastu boss cyg nak blanje mkn seafood...pk nye pk last2 g kat kota tinggi..kat restoran express tu..slalunya makan nasik ayam dier yg plg sdap...tp boss dia order alacarte lain..ade tomyum seafood..ayam goreng kunyit...sayur kailan..dan sewaktu dengannye..huargh2...sedaaap...kekenyangan...gedebak-gedebuk ktorang sampai rumah dalm kul 5ptg...cyg ajak balik umah dier dulu...huh kepenatan beb...tp whateva pun this is the best vacation i ever had in this year...thanxs ayang...

My HoLidAy::17May2008::DeSaru


KeKeNyanGan Laa

..huish..br lpas Lunch td...
..erk..alhamdulillah...kenyang beb..
..nak tao mam pe?LauK sardin ngan kuah kari, kuah asam sket ngn smbl blacan...
..SimPle tapi SodApp...
..kuL 3 nty br blik uma..
..hary nie cygku demam..penat bekerja..so dia off half day..
..busan la dier xde kat cni..
..semakin hary semakin sayang...
..mmmmuuuaaahhxss..
(^0^)

PiXcHa-Pix





My FaMilia

KaSihaN AdiKku

10:06 AM by Belle Bedazzled 2 comments
nak cite lak pasal adik aku yang ke3 nie...
SYAZA

Dia br lpas SPM so ngah sibuk2 decide la nak g further stdy kat kolej...
her bf n she decided to apply Kolej Shah Putra...sumtin' like dat laa..
dah siap wat calculation same2...ikot schedule ptt grak ary sabtu ni..
tapi.........

malam tadi die bincang ngan ayah n ibu...
pd mulanya aku ngan my elder sis dah convincekn ckup2 my parents to bless her..
but then ble syaza face to face wit ayah n ibu alone...
so she can't defend herself to stick wif her desire...
poor her...she cried all nite talking with her bf..
ayah n ibu faham...cme....KEWANGAN..masalah tu yang slalu mghalang khendak ktorang....
i dnt blame my parents for that...

So my kakak n me pujuk her...
ktorang ttp akn masukkn die kat kolej tuh..
tp lmbt sket la maybe intake july kot...
one thing about my sis ni.. dier nak blaja kat tempat yang bebas dr hutang..
i mean pinjaman laa..
dier nak survive ngan duit biasiswa yang kerajaan peruntukan...
sbb tu la her determination towards the college is high...
aku memang support ke mane je dier nak blaja...
tp tu la....she can't make her own decision rite now..
hidup dlm tanggungan keluarga...mmg begitu...
for syaza a.k.a aja......aja2 fighting..har har har..
be tough gurl....
(^_^)

I'm WorKinG

9:55 AM by Belle Bedazzled 0 comments
Skg nie ngah Office Hours..
aku kerja kat cni..



basically company nie wat news compilation for clients..
covered on printing (newspaper+magazines+Online) ngan broadcasting (TV+Radio)...
satu tmpat keje ngan my boochuk..
die department broadcasting...aku wat printing...
keje untuk isi mase cuti nie...sblum mula sem baru julai nanti..
yang paling penting..dapt jmpa my shayang tiap-tiap ary...
huuuu...b a h a g i a.....


R E U N i O N ~SMKBBU

9:40 AM by Belle Bedazzled 0 comments
Smalam dapat msg dr anna..about REUNION skola uda..SMKBBU a.k.a Sek. Men. Keb. Bandar Baru UDA..tetibe je lagu skola tuh bkumandang dlm pale otak aku neh..huk2...

"Kami megah di sini sekolah yang dicintai......deng..deng..deng.."



har har har.....hurm...aku xtatau lagik nak g ke x...xbley decide...
iffah..adik aku yang k4 tu jd ad-hoc..hahaha..ala2 banquet gituh...
tapi budus..memandangkan die skg dah jdik ala2 pengkid so diorang nyer cdgn suwo adek wa pkai baju cam jantan...adOoi...huh...mane2 la...hik2...
anna ckap dier pown tatau nak g ke x..
sbb tema yang sedia maklum xbley pkai jeans..
huk2 baju kurung sudah...ha ha ha.....
tolak tambah darab bahagi..nanti2 la dcide..huuuu :)

L.O.V.E is BLIND ^_^


Ade benda aku nak cite sikit pasal LELAKI ini....hubungan aku ngan dier Alhamdulillah dah masok tahun yang ke 3...biase la..dalam serious relationship ade naik turunnye...aku mngaku la selama 19tahun 11 bulan n lagi seminggu nak birthday aku aku mmg xlekang dengan kawan lelaki...dari kecik sampai besor mcm nie xpnah bkurangan kawan lelaki aku... KAWAN je tau..xde lbey...so skarang i yang dok jadi hingar ble LELAKI ini dapat tao yang aku ade la bkawan ngan lelaki lain selain dier...KAWAN je...die xbleh trima sbb prinsip die ble aku dah DECLARE ngan die as un-official HUSBAND and WIFE aku xdibnarkan bkwan, pandang, bcakap dgn llki len selain LELAKI ini... huaaaaarrgggghhh...agak tertekan disitu...tapi aku SAYANG, CHENTA, KASEH pnye pasal...wa rileks je... wa buang smua MEMBER2 Skepale wa...Bstfren wa pon tmasok skali....YG LELAKI SAHAJA laa...hurmmm... tapi ade satu benda yang TAK ADIL... bile bab LELAKI ini pnye kawan aku xbleh halang...dei pnye suka la die nak cakap,tengok pmpuan len sesuka aty dier....TENSEN BEB!!!ntahlaa ble tang aku ilek je die hamun macam nak mati... ble kantoi die pnye siap wa yang kne marah lbey...dah tuh MENGUNGKIT plak tuh....aku citer kat cni bkan nak burok2kan dier...cme nak luahkan ape yang tpendam...sbnarnye benda ni dah CLISHE sangat dala hidop kite...walau ape pn dari phbungan ni banyak benda yang aku belajar...aku belajar ape itu KESETIAAN, KEJUJURAN, KEBARANAN,hahahaha yang klakanye bele dah gado2...last2 ktorng leh jgak manje2...ehem2...dan sewaktu dengannye....selepas seketika masing menghentam antara satu sama lain...kah2~!!!jgn pk bkan2 eh....huuuu~~~~! aku dan LELAKI ini xpnah panjang2kan crite...gado arini...arini baek..sbb stiap orang takkan lepas dari membuat KESILAPAN....CINTA itu MEMANG xde MATE...hahahaha kalo dah sayang tu selamanya sayang laaa...baik buruk pasangan kite...kite kena trima dengan aty yang terbuka...barulah bleh iduop bersama sampai KE SYURGA!!!huuhhuhuuhuh....

S.E.A.R.C.H.I.N.G

7:26 PM by Belle Bedazzled 0 comments
Hidup ni bagaikan kain putih...terpulang pada kita bagaimana nak mencorakkannye...CINTA... suatu perkara yang subjektif membuatkan kita terkadang hanyut dibawa arus percintaan yang kita bina sendiri...aku keliru dengan perasaan ini... adakan ianya sejati abadi kan kekal sepanjang hayat..ataupun menjadi tempat persinggahan sementara...kita akan sedar betapa peritnya bercinta apabila kita mula meragui keajaiban sesebuah perhubungan dalam hidup kita.....

Come Back Again!!

7:09 PM by Belle Bedazzled 0 comments


It's been a long time aku tinggalkan blog nie..bkannye ape...bz with ASS-Signment la katekan...the mase cuti stdy week arituh bkannye ade wireless or internet connection kat umah tuh...hux2...hari ni aku baru balik dr jb...xder pe yang besh...biase laa lpak2 ngan hbby...mish gle kat kengkawan ronggeng aku neh..........

Final start 24hb nie.....last paper 11hb Mei nt...uwaaaa... tension siot...aku tatau nak wat pe lagikk...nak wat cane sabo je laa....

Today's Diary

kehidupan dikampus...

hurm sometimes i wonder what purpose i go further my study..
skg aku blaja kat UiTM Segamat...The picture speak for me...

Ceruk celah hutan kat dalam segamat...
kinda freshen up wif da green environment but...duh...
boring...

Today 25th Feb 2008...
Nothing much to tell bcoz da day not end yet..
Assignment getting bulk in my pocket...
Nasib baik lecturer ak mood baik..
die bg assgmt 4 final project..abt promotion + technical services..
lega la she's changed a lot...

ak msg nish...ajak g lunch...miomie n maira blum bangun lagi..
dua2 ekor tu kalo membuta...kolej runtuh pun xsdar...
there's smthg abt nish yg mbuatkn ak, miomie n maira rase pelik... die dah x beegoo cam slalu..ntah la...males nak layan...

hmm smalam family day kat kolej...kinda fun but lil' bit boring...
malam ader multimedia + karaoke...wing a.k.a level ak menang...
sbb bwat gempak pakai macromedia director...huk2 gile la Dot-DoT creW...
ktorang sapu 3 big hamper..then ntuk jualan mase pagi tuh untung 50% drp modal...
plan nk g air terjun Sagil...tp xtaw ble...

hmmm...kewangan = stabil...but nape la dok UiTM pn kna kuar bnyk dwet...ade je charge tersembunyi...

skg ak kat cc...ak delete email...nak delete ms n frenster...tp tnggu dlu laa..
all in all...sbnrny ak tension hr ni...xtaw nape...bf ak plak mkin lame mkin malas nak send msg..
ye la sjak die pkai PDA O2 tu...hmm touch screen PDA mmg payah la kne gne digital keyboard nak type msg...tepn pn jarang..cz bz ngan kerja...nak xnak ak kna redha laa...die cari duit ntk aku...

k la..i'll stop here...



Mood : Depression

One Day In My Life!!!


On Da Valentine Day14 Feb 2007...

Hari yang mbuatkan aku tmuenung sendiri memikirkn knp hbgn ak dgn dia masih kekal sampai skg..pagi yang biasa, ak mjlani hdup cam biase.. g kelas...write down assgmt..gelak2 ngan member...hmmmm sampai la tetibe...

Ayang : Sjak ble dah pandai men chatting ni?? (ayt diubah ikut ske aku)
Aku : Ble mase plak?
Ayang : Br jap td ad mamat tepn nk ckp ngan Asrah (Nick wa)!! Nk bwat hal lagi eh?(tetibe aku tpk??aku wat hal??)
Aku :.... (berfikir sejenak)
Ayang : Die trus tepn---
Aku : aku dah xtaw nak ckp pe...
Aku : bingung ...

sbnarnye cite die cmni...ade satu hari(awal bulan Januari)...aku on9 ym...sbb tyme tuh aku naik angin ngan prangai bb aku yang sowng ni..(xsmpai 5minit pn on9)kire marah tahap dewa gile gaban ah...pastu...aku nye degil n tebiat...aku carik ah sesape yg ngah on9 time tu...tp sorng je...sumpah!!aku saje cam nak mblas dendam..xleh2 mamt tuh on sms.. die nak no fone aku..aku pun bg ah no bb aku...nk taw nape??sbb saje nak sakitkan ati die..biar dier naik angin plak kat aku..
bodo xbrape bodo ah aku tyme tu...ye ah ikut ati mati...pastu tetibe lak aku rase nyesal..nk add blik dak tuh di dah xon9...aku pun wat bodo je ah..tngu nye tngu xde pn die tepn...hbgn aku makin ok ngan bb aku...aleh2 14hb Feb ni plak si mamt ntah mane2 tuh tepn bb aku..pe lagi ngmuk gaban ah..aku sedey beb!!!


pnye ah susah pujuk bb aku tuh..aku dah cuak gler dah..dah agak dah die mesti panas nye..tp kan..oleh sbb win-win situation...dia give forgiveness kat ak..sbb die cyg sgt kat aku..die ckp ah xbaek aku iktkn ati...die slowtalk kt aku..jgn wat perangai lagi..tp beb susah tuh bp kali cbe tepn xdpt..xnk angkat..majuk gle..ngan ati panas lagi..

tp tu la...the point is skg..aku nak btw ah yang sbnrnya bb aku ni sgtlah bhati mulia krn sudi memahami aku yg jiwa kacau ni...die tuh..nth ah ssh nk dscribe...heee.... skg aku dah dapat 1 pengajaran...DONT MESS WITH HIS HEART...hehhe seb baik xdpn2 kalo x dah kene tempeleng dah agaknye..Sowi bb...i promise i'll neve do that again...marah xtkawal la babe...sorie sgt..sumpah!!xdew pn simpan llki len!!!

as conclusion, aku dah phm dah np aku leh kkl ngan bb ak smpai skg...sbb in relationship...WE MUST GIVE N TAKE...LOVE EACH OTHER EVRY SINGLE NAFAS!!.. saling memaafi...hati ngan perasaan..nilai pntg yang perlu dijaga...

My First Born (^_^)

10:03 AM by Belle Bedazzled 1 comments
Hye there, hari nie hari pertama kelahiran blog aku..
whoa...mcm best..i'm moving from Friendster, Myspace to the blogger world..
Sniffft...Hmmm..Loike da smell of privacy..hikk2..
ni pown member aku yang tarik interest ntk wat...
thanks Anna... (^o^)