awak ada sayang orang lain tak selain kekasih yang awak ada sekarang!!

ada...my familia!!!xOxo

Ask me!! Don't hesitate to ask anything (^_^)

Contest Mata Menawan

Lately banyak contest dari blogger..
look like macam serunuk saje..
nak try gak la..
saje je kepoh2 mencuba...
lalalalaaa~~Contest mata menawan..
aduhai menawan sangat ke mata aku ni.. :p
but still ku bersyukur kepada yang MAHA ESA.. kerana memberiku sepasang mata yang cantik dan boleh melihat dengan jelas [jika menggunakan kanta..hahaha sebab belle rabun laa]
Alhamdulillah...SubahanAllah... :)

Contest dari Cik NuR fAtIn FaTiHaH

Langkah-langkah selangkah melangkah yang harus diikut..

1. Wajib menjadi follower blog
Nur fAtIn FaTiHaH ::i sudah follow::

2. Pastikan gambar anda seorang sahaja ::Ye Gambar saya sorang je ni::

3. Pastikan 1 gambar je taw.. ::Satu saja tiada dua::

4. Pastikan nampak mata anda ye. tak kesah la gambar tu edit ke tak janji nampak mata (nama pun contest mata menawan kan)::Mata-Check! Idung-Check! Mulut-Check!::

5. Letakkan banner contest di atas kat sidebar blog korang :) ::Saya kibarkan banner kamu::

6. Sediakan 1 entri khas tentang contest ni dan tag kawan anda minimum 2 orang.maximum suka hati. ::ngah ketuk-ketuk keyboard ni::

7.Contest ini berakhir pada 31 Julai 2010. ::ouh lagi berjam-jam..hehehe::

8. Selepas dah join contest ni tinggalkan link anda di ruangan komen entri contest mata menawan di link cik Nur fAtIn FaTiHaH serta link referral anda :)

link referral saya ialah;

FaTiN aMaLiNa from amalyna diary "kisah dia…kehidupan dia… cara dia… dan dia sangat sayangkan keluarga dia…"


belle nak kongsi jugak beberapa tips..
penjagaan mata yang sangat mudah dan senang untuk kita buat..


Petua penjagaan MATA

Dalam merawat bahagian mata, terdapat berbagai petua atau amalan orang zaman dahulu yang boleh diamalkan hingga kini. Selain murah, bahan-bahannya juga mudah diperolehi antaranya:

Timun
Letakkan hirisan timun di mata dengan keadaan mata tertutup. Lakukan selama 10 minit setiap hari. Waktu paling berkesan bermula pada sebelah pagi atau ketika mata berada dalam keadaan tekanan.

Uncang teh
Sejukkan dahulu uncang teh yang telah digunakan, kemudian letakkan pada mata selama lebih kurang 10 minit.

Uncang 'chamomile'
Uncang 'chamomile' juga banyak khasiatnya. Gunakan seperti uncang teh tadi, lekap di mata dan biarkan selama 10 minit.

Lobak merah
Amalkan makan lobak merah atau lebih elok 'baby carrot' untuk menghasilkan mata yang sihat dan terang

Ais ketul
Tuamkan ais di bahagian bawah mata yang bengkak. Langkah ini baik untuk mengurangkan bengkak di bawah mata selain menyegarkan mata yang penat

Kapas & penyegar kulit

Basahkan kapas dengan penyegar kulit wajah dan lekapkan di mata. Lakukan setiap malam agar mata sentiasa segar selepas bangun dari tidur.


Majalah: Pengantin, Oktober 2002

to Kyra Nordin, Fharina Mohamad, Aisha Hadi
kamu di tagged!!jom join this kontest!!

itu saja untuk entry kali ini...
XoXO


Maafkan aku...


Janji takkan buat lagi..


Maafkan aku dari semua kesilapan yang ku lakukan padamu..
Tak pernah terlintas di dalam hati ini untuk menyakiti...

Maafkan aku kerana selalu tidak adil dalam hubungan ini...
Ku tak pedulikan hati dan perasaanmu yang selalu berkorban untukku..

Maafkan aku bila diri ini masih tak sempurna dimata mu...
Ku tak endah saat kau inginkan aku tika itu...

Maafkan aku kerana menganggu...
Ku berikan segala ruang buatmu...

Kau yang ku sayang...
Bukan aku takut kehilangan dirimu..
Tapi ku takut akan hilang semua cintamu...

Kau yang ku cinta...
Selamanya rasa ini kan kekal abadi bersamaku...
Ku harap kau akan memaafkan aku...

"Bby Senyum Sikit!! Sori kay..Sayang minta maaf..."
Luv u Hunny!


Ape Kejadahnya dengan 'Clubbing'

Clubbing?? atau lebih mesra dalam frasa hidup aku = berjimbaa bersama spesis monyet kelas ke2..sebab once korang melangkah kaki ke ruang yang serba gelap hanya ditemani lampu neon2 yg menyakitkan mata..korang pasti ternganga tengok gelagat spesis mamalia nih yang duk terhenjut sana sini..mungkin entry kali ini berbaur macam tak puas hati dengan kalangan-kalangan manusia sebegini..atau lebih tepat=('peduli ape..aku nak ngomel gak..ape ade hal..blog aku')..hahahaha...tiada kena mengena dengan yang hidup ataupun yg sudah meninggalkan dunia yang fana ini..sekadar untuk renungan..tenung sampai tembus PC/Lappy korunk..

first of all aku nak buat satu Confession confectionery complex atau corn flakes..aish..mengarut dah si belle ni...YA! saye memang pernah menjadi 'monyet kelas ke2' satu ketika dulu...tak lame sangat laaa....its so last year..

mase ni tak masuk club pun..lepaking kat luar.. Circle of Fun Zon JB

Hipokrita!!keh keh keh..mengaku la neh..tapi hasilnya...

saya tak cintakan [dia] <------(Dunia Clubbing a.k.a dunia monyet kelas ke2)

Mengapa..Kenapa..Bagaimana...

mengikut pemerhatian saye la kan..tak de ape yang best pun..pelik bin ajaib..kenapa mereka-mereka yg selalu terpacak kat kelab-kelab malam tuh suka melantangkan suara lalu menyatakan yang "Pergi club untuk release tension". Walhal sebenarnya kejadian-kejadian yang berlaku di dalam isi perut kelab tuh sangat2 la mengundang tekanan hidup tahap dewa..
sebagai contoh..

1-Muzik R&B/PoP/Techno yang kuat boleh buat sampai gegendang telinga menjadi semakin menipis. Lalu jadi pekak(sementara) la semua yg datang.

2-Asap rokok berterbangan secara rawak dan bersuka ria menjadikan ruang udara seperti di atas awan dan angin bayu yang syahdu.. Lalu asap2 tersebut akan memasuki rongga hidung dan seterusnya merosakkan organ2 pernafasan yang impaknya lebih kurang sama dengan si perokok. Susah nak bernafas dengan baik...dah macam2 bau asap rokok dunhill, benson, salem, peter, pall mall, winston, saat, gudang garam, bal..huh u name it..semua version ada..lemas..lemas..

3-Tempat duduk yang terhad. Memang la datang club sbb ntuk dancing on the floor but then minum air sambil berdiri..cengkung dowk..kesian kat nyet2 yang pakai heels 5-7inci tu..terbenam tumit dik nun oii...

4-Alkohol..Minuman yang dipuja puji..walhal tak sedap langsung..pahit/masam/tengik/payau/kelat/maung...aish..bagai2 lagi la rasenye..bau jangan cakap...(memang la ta pernah minum..(agaknye la huh???)tapi betul tak ape yg belle ckp??) pe jadahnye yg sedap arak tuh ish tatau laa..

5-Mahal...Bukak botol dah beratus-ratus..air 7up/Sprite pun satu jug dah berpuluh2..huh beli kat kedai john bajet ngan air batu xsmpai RM5! Yang paling kelakar minum satu tower..dah macam penat lari marathon berbatu2..minum sampai satu kodi...daaasyat...lantas terciptalah sebuah kebuncitan perot ibarat perot ikan buntal..(jangan salahkan ibu mengandung)wakakakaka....

6-Penyeluk seluar/skirt/baju/macam-macam laa..habis satu badan kena cuit sini cuit sana..ta kire lelaki perempuan..asal ade ruang..bergesel sini..bergesel sane..macam nak spark plug nak kasi tercas biar sampai boleh terbakar..hahaha..pencuri pun ade dimana-mana dalam skala isi kelab tuh...

7-Gelagat monyet-monyet sekalian..peratusan yang datang ke club then tau nak dance and groove hanye 40% je... yang len semua termongak-mongak..hahahah..yang terkinja-kinja cm beruk kena belacan..Berlambak...sometimes kita leh jadi annoying tengok..lagi la geng2 VVIP la kunun katenya bila dah on the floor tuh leh plak nak menari cam dalam dangdut..nak ngam..amek ayam goreng KFC..ayam McD tak kick katenya..hahahah..geli la hai..terbayang wajah family diorg tgk gelagat monyet2 sekalian menari bagai nak make love tengah2 alam tu jugak.

8-Drugs..Here and there..Rosak anak bangsa depan mata..sedih..kalau ye pun nak have fun dalam club..come on la..just carry on..but then alamak hai boleh nak try2 5,batu,K eh semua bagai pehal...merosakkan diri sendiri sebab nak tunjuk korang la terhebat...chaiitt..pooodah...worthless!!!!wasted money..wasted time..wasted your youth!!

9-Ego..baik lelaki dan perempuan...masing-masing mendabik dada mengangkat EGO sampai ke langit..menongkat realiti bagai di celah gigi..belagak cam baguss..uish ramai je...tu yang selalu tiap2 malam mesti ada------>KungFu Fighting...fight mcm orang bangak..coz of stupid things!! WTH!! Biase la bile semua dh mabuk..khayal..tak hengat..tapi bila polis dtg je..huh tau pulak putus urat kentut seriau dengan pengembala rimau(sebab lambang polis gambar harimau) tuh.. ye la kalau dah ke dalam..sape nak jamin..huish..mak bapak juga..atok nenek pakcik makcik..kawan lawan sahabat...tak ke itu namenya menyusahkan orang...

10. Bila bangun keesokkan hari nya...Aaaaaaarrrrrggghhh....urrrrmmmmpphhh....badan FOR SURE jadi SENGAL-SENGAL SENDI tali kecapi...hahahahaha..rasekan...penangan clubbing pop yeh yeh...


Secara konklusinya...terpulang pada individu untuk mentafsirkan terminologi 'Clubbing' dalam hidup mereka..pada saye..cukuplah hanya waktu itu..at least i've been there..its not my taste..tempat saye bukan di situ..hanya mengusotkan kpale otak yang dah sedia petak..

Serunuk sekejap je la..tapi bila direnungkan..difikirkan..banyak kelemahan dari kelebihan menjadi seorang Kaki Clubbing..


Tagged By Kyra Nordin

6:11 PM by Belle Bedazzled 0 comments
Kyra Nordin tagged me to answering all these questions. Ouh gosh!! sorry for late posting shark!! serunuk berunuk-runuk..hahaha..

Rules: It's harder than it looks! Copy to your own blog, erase my answers, enter yours, and tag five people including the person who tagged you. Use the first letter of your name to answer each of the following questions. They have to be real.. nothing made up! IF the person before you had the same first initial, you must use different answers. You cannot use any word twice and you can't use your name for the boy/girl name question.

Firstly, I'll choose A as the first letter of my middle name. Wakakaka.... Certain questions are harder for me to answer.Gosh!!!

What is ur name:
Amirah

A four letter word:
Amie

A boys name:
Asrul(Lalink La La Link!)

A girl's name:
Alyaa (Si tembamku xOxo)

An occupation:
A Librarian

Something you'll wear:
A Bra (ha Ha ha always kot!)

A type of food:
Ayam McD

Something found in the bathroom:
Apricot Scrub

A place:
Aussie (Australia...oh my Gold Coast)

A reason for being late:
Angin satu badan..

Something u'd shout:
Aaaahhh laparr!!

Something you drink:
Air masak

A musical group:
Alleycats (Hingga akhir nanti.......Time Kaseh!!)

An animal:
Alligators

A type of car:
Alphard (Kereta idamankuuu)

A type of fruit:
Apple

Anyone would like to answers these Quest....so then you're tagged!!By----Me..huhuuhuuu..enjoy your tagging!!


Meletop Ahh!!

gara-gara layankan sangat emosi sendiri akhirnye aku yang rase cam nak meletop...
lepas satu..satu masalah duduk atas kpale aku ni..
mengharapkan kau faham aku...tapi sudahnye aku yang terkena...
ish..memang betul la...

saat kite betul-betul mengharapkan dia membuat kita tersenyum dan tenang dikala gunung berapi dalam otak ni nak meledak..
saat tu la nanti die letopkan benteng pertahanan kesabaran ni...
memang terusan la nanti mood diri sendiri jadi cair dan panas bak lava yg termuntah dari lohong gunung berapi..
wachaaaaa!!! rase cm nak karate je semua orang!!