Disember-April 2008 >>Field Trip

Gambar nie diambil mase part4..tyme ni ngah tunggu bas nak g PNM=Perpustakaan Negara Malaysia..field trip..tyme tu rambut ak panjang lagi..n nampak kurus..hahahahah..
ezy nie kawan aku dari 1st semester aku kat UiTM nie..ktorang classmate dlu..she's a nice girl...sweet..understanding..clumsy..lil' bit funny cz ble dia mara ke bengang die xpandai nak tunjuk..aleh2 mke merah padam..macam udang kena bakar...
aku ske ble lpak or stdy ngan dier...xde rase stress pun..kdg2 aku terfikir mcm sape eh perangai dier nih...BINGO...::Keen::..my sweetest lil' pumpkin...mmg ader persamaan...dats y aku senang bangat bkawan ngan ezy...name pn ezy...so easy to deal with...easy going...duhh...hope dat my fwenship with her will last 4evA...

Ertinya CINTA



Adakah tapak tanganmu berkeringat, hatimu berdebar kencang dan suaramu tersekat di dadamu?Itu bukan Cinta, itu SUKA.

Adakah kamu tidak dapat melepaskan pandangan mata darinya?Itu bukan Cinta, itu NAFSU.

Adakah kamu menginginkannya kerana kamu tahu ia ada di sana?Itu bukan Cinta, itu KESEPIAN.

Adakah kamu mencintainya kerana itulah yang diinginkan semua orang?Itu bukan Cinta, itu KESETIAAN.

Adakah kamu tetap mengatakan kamu menyintainya kerana kamu tidakingin melukai hatinya?Itu bukan Cinta, itu BELAS KASIHAN.

Adakah kamu menjadi miliknya kerana pandangan matanya membuat hatimu melompat?Itu bukan Cinta, itu TERGILA-GILA.

Adakah kamu memaafkan kesalahannya kerana kamu mengambil berat tentangnya?Itu bukan Cinta, itu PERSAHABATAN.

Adakah kamu mengatakan padanya bahawa setiap hari hanya dia yang kamu fikirkan?Itu bukan Cinta, itu DUSTA.

Adakah kamu rela memberikan semua perkara yang kamu senangi untuk kepentingan dirinya?Itu bukan Cinta, itu KEMURAHAN HATI.

Tetapi...Adakah kamu tetap bertahan kerana campuran antara kesakitan dankegembiraan yang membutakan dan tak terfahami ... menarikmu mendekati dan tetap bersamanya?ITULAH CINTA.

Apakah kamu menerima kesalahannya kerna itu bahagian dirinya dan siapadirinya?Jika demikian, ITULAH CINTA.

Adakah kamu tertarik dengan orang lain tapi setia dengannya tanpa penyesalan?Jika demikian, ITULAH CINTA.

Adakah kamu menangis kerana kesakitannya walaupun saat itu dia kuat?ITULAH CINTA.

Adakah hatimu sakit dan hancur ketika dia bersedih?ITULAH CINTA.

Adakah hatimu gembira ketika dia berbahagia?ITULAH CINTA.

Adakah matanya melihat hatimu dan menyentuh jiwamu begitu mendalam sehingga menusuk?

Yang demikian itulah namanya C I N T A...


-credit to various sources-

Hidung kembang....

5:34 PM by Belle Bedazzled 0 comments
hahaah semalam aku jawab paper carry IMD 253..nak tau nape??aku terasa bangge sebab ape yang aku study kuar laa...hehehehe...tapi nak cakap aku jawab hundred percent btul tuh xknfm laa...strucutre essay jawab 3....gle uh...tapi so far alhamdulillah...tadi pagi2 ayang aku msg...syiok tak terkata...die bc poet yang aku wat ntk die smalam...hahaha jiwang + haprak...ntah ape2 aku bebel kat die...tp die ske...die suro aku balik JB pas paper bsok petang...heheeeheh...windu banget...aku tersangat2 bersyukur sbb dia slalu ada ntuk ak skrg....mekaceh ye bby musyuk...wekkk :p!!!

Hari YanG -SeNyAp-

sejak kbelakangan ni aku macam rasa sunyi sangat...memang la ade kawan2 kt sini..tapi..huh yang sebenarnye aku xbleh xde BF aku nih...bley la dikatekan aku ni glerkan dier...hahahaha...jauh 3jam ke JB uh...ikut ati tiap2 hari nak balik sana...tapi sbb jauh sangat dan sangat2 mengarut so aku dok diam2 je uh...tadi ak stdy kat Library..hmmm agak susah la past sem paper...tapi aku akn cbe bsungguh2...yeayy!!..rinduuuuu sangat kat dier...