Posting..Posting..

wee..jari jemari mula menaip..
naik turun mood dh macam orang pregnant!
hahaha...belle dh semakin gemuk membuntal..
camne ni kengkawan...
tu la melantak tak hengat...
bsok maybe ade photoshoot...
kt Kg Melayu aje...ikut Photoblok Gallery..
banyak gambar xsempat nak UpLoad sebab saye xde Lappy..
waaaakakakaa...lawak kan...
weee...xpe la nanti ade rezeki lebey belle nak beli Laptop gak..
tp brand ape xpasti..
any suggestions???


about posting also...
i've tendered my notice...
..isk..isk...for my resignation at i-Systems College Johor Bahru...
belle nak try cara kerja yang baru...
to improve myself into the next level...

...urghss...mcam sedey nak bercerita...
later on laa....


Doakan yang terbaik untuk saya! xOXO :D

Ape dah jadi..??


Hujung minggu yang lalu sangat tertekan bagi diri aku..
:( entah dimana silapnya semua benda yang aku buat jadi tak kena...
kalau nak di'rewind'kan balik mmg xabes 1001malam bercerita...
xpe la yang penting aq kena be 'coOl' ya!

for Ayang..p/s: I'm Sorry. I Love You!.

My Monday started like doomed!
eh.eh. nak salahkan Isnin pulak.
( ^^,) peace!

ouh sungguh membiolkan hari itu..
Ape dah jadi dengan diri aku yang OUTSPOKEN, DRIVEN, and PASSIONS for anything comes to me huh??adoiii...
tetibe jadi Silent Convict plak!

Bak kate ibu..Sabar..Senyum..Diam..Doa..
insyaAllah..rezeki ditentukan dan dikurniakan oleh Allah swt!

PadaMu ku berserah.. Amin!

formspring.me

Ask me!! Don't hesitate to ask anything (^_^) http://formspring.me/asrahdesilva

What's dirtier than your toilet seat?



You'll never look at your toothbrush the same way!!

OMG!! You should know this!!its a FACTs OKAY!!

A list of places and things that are really quite dirty and potentially unsafe.

Toothbrush
If you flush the toilet without putting the lid down, the water particles are sprayed up to a distance of six feet, landing on your sink and toothbrush. Close the lid before you flush, and disinfect the taps, the flush handle and door handles often.
Kitchen sink
Your kitchen sink contains 100,000 times more germs than your bathroom. Sponges are a trap for germs and can carry bacteria such as e. coli and salmonella. Your chopping board, brace yourself, has about twice as much faecal bacteria than your average toilet seat.
Wash your sponges in the dishwasher and replace them often. Use separate chopping boards for meat, fish and vegetables, and wash and disinfect them closely after each use.
Computer keyboard
Why fret about the cleanliness of your office bathroom when your computer keyboard carries a year's worth of nose pickings and breadcrumbs? More importantly, your qwerty carries all sorts of bugs that cause food poisoning.
Flip your keyboard over, shake hard, and then wipe the surface with antibacterial solution. And don't forget your computer mouse.
Mobile phone
Your mobile is delightfully small and versatile, which is precisely why it tends to carry 18 times more potentially harmful germs than your average toilet's flush handle. Indeed, your phone could be carrying staph bacteria, which can cause everything from skin infections to meningitis.
The same goes for your house and office phones.
Turn the device off and wipe it with a antibacterial towelette. Repeat often.
Your laundry
You might feel that the laundry you've just done is truly clean - think again. Research has found that intestinal viruses like hepatitis A and e.coli can be transferred between clothes during a wash.
Use bleach where possible, and wash fabrics at the highest possible temperature. If you have a dryer, use it at the highest setting allowed to kill the remaining germs.
TV remote
It is one of the most used and least cleaned items in your home, and it is also one of the top places to transmit infections. In your hotel room, it is most likely the dirtiest surface there.

Sanitize it with antibacterial wipes.
Your bed
Your bed is rife with bacteria, dust mites and viruses.
Change your bedding weekly and wash it and dry it at high temperatures, using bleach if you can.
You should have your pillows and duvets professionally cleaned and replace your mattress every few years.
Your pet
There is nothing like unconditional affection given by your pet - including the campylobacter bacteria, which is carried by up to half of dogs and cats, and can give you food poisoning.
Treat your pet with affection, then wash your hands.
Wider world
Money, supermarket trolleys, elevator buttons, petrol pump nozzles, salad bars, public bathrooms, hotel rooms, candy bowls, your gym, sliced fruit in your cocktail... you name it, and it will be carrying many germs, some of them quite nasty.
  • Use common sense, as that may give you some protection against the rich tapestry of germ life. Wash your hands often with soap and hot water. Dry them afterward.
  • Avoid, where possible, touching surfaces that are handled by the general public, such as bathroom door handles. You may wash you hands, but others don't.
  • Do not handle food unless you've washed your hands.
  • Avoid touching your face, including your nose and eyes, unless you have just washed your hands.
  • Stay away from people who are obviously sick.


Credit to this link

PhotoBlok Outing


gambar-gambar diambil bersempena dengan Outing oleh PHOTOBLOK Gallery


more photos: Click Here

Gone for a while.....

beberapa minggu yang lalu, belle sibuk dengan shooting..photoshoot sana sini memenuhi ruang waktu melayan karenah orang di sekeliling...berjalan sana sini...tapi sebenarnya dalam fikiran...KOSONG..ntahlah...mungkin kerana terlalu stress..

Resort World Sentosa::Hard Rock Sentosa
urgh...that night...hahahahaha(shhh!!!)


Wan Ezra's Engagement 10/07/2010
Congrats Dear!! xOxo


Miss Nadiya Mohamed Engagement 11/07/2010
Tahniah kak!!setelah menunggu sekian lame...ahai..
(^^,)



Haluan...

"Dunia Kita Berbeza..."

Walau jauh mana perjalanan yang kita lalui akhirnya kita akan ditemukan atau dihentikan pada satu arah...kerana setiap perjalanan mesti ada perhentian. Sama ada terhenti ditengah jalan mahupun terhenti ke destinasi yang dirancang. Kanan atau kiri haluan yang diikuti...yang pasti ada sesuatu yang menanti...Dunia kita berbeza...walaupun berpijak dibumi yang sama hanya kerana haluan yang berbeza....oh lumrah dunia...


PIKOM PC FAIR 2010

4:14 PM by Belle Bedazzled 0 comments


Sedang berlansung di Persada Johor...(9 to 11 July 2010) Hmm...every year belle pegi..pernah beli jugak laa..one time tu beli Pendrive, then beli PC for my cousin..jalan-jalan surveying...tapi memang untuk kegunaan diri sendiri..susah mencapai kepuasan hati untuk mendorong belle beli...kata orang PC fair la mase terbaik nak beli gadget or some more barang-barang comp...but then..ntah la...mungkin kerana terlalu bersesak-sesak...sesak nafas dibuatnya...overall my friend and colleagues dh pernah beli melalu fair ini.. 'Fair' to say la..mmg berbaloi..but kena berhati-hati jugak...like a phrase "Bijak membeli...Menang memakai"....

Veraaaangan...

3:47 PM by Belle Bedazzled 0 comments
.::Short Entry::.


see it through my eyes..
how much i missed YOU..
xOxo


verangan-angan..singgah sebentar di Resort World, Sentosa Island Singapore...
huh sekejap je..xpe2 len kali...

Pink..Pink..Pink...

veraaangan-angan je keje udah2 la tuh
lalala..perasaan...xOxo


awak ada sayang orang lain tak selain kekasih yang awak ada sekarang!!

ada...my familia!!!xOxo

Ask me!! Don't hesitate to ask anything (^_^)

Contest Mata Menawan

Lately banyak contest dari blogger..
look like macam serunuk saje..
nak try gak la..
saje je kepoh2 mencuba...
lalalalaaa~~Contest mata menawan..
aduhai menawan sangat ke mata aku ni.. :p
but still ku bersyukur kepada yang MAHA ESA.. kerana memberiku sepasang mata yang cantik dan boleh melihat dengan jelas [jika menggunakan kanta..hahaha sebab belle rabun laa]
Alhamdulillah...SubahanAllah... :)

Contest dari Cik NuR fAtIn FaTiHaH

Langkah-langkah selangkah melangkah yang harus diikut..

1. Wajib menjadi follower blog
Nur fAtIn FaTiHaH ::i sudah follow::

2. Pastikan gambar anda seorang sahaja ::Ye Gambar saya sorang je ni::

3. Pastikan 1 gambar je taw.. ::Satu saja tiada dua::

4. Pastikan nampak mata anda ye. tak kesah la gambar tu edit ke tak janji nampak mata (nama pun contest mata menawan kan)::Mata-Check! Idung-Check! Mulut-Check!::

5. Letakkan banner contest di atas kat sidebar blog korang :) ::Saya kibarkan banner kamu::

6. Sediakan 1 entri khas tentang contest ni dan tag kawan anda minimum 2 orang.maximum suka hati. ::ngah ketuk-ketuk keyboard ni::

7.Contest ini berakhir pada 31 Julai 2010. ::ouh lagi berjam-jam..hehehe::

8. Selepas dah join contest ni tinggalkan link anda di ruangan komen entri contest mata menawan di link cik Nur fAtIn FaTiHaH serta link referral anda :)

link referral saya ialah;

FaTiN aMaLiNa from amalyna diary "kisah dia…kehidupan dia… cara dia… dan dia sangat sayangkan keluarga dia…"


belle nak kongsi jugak beberapa tips..
penjagaan mata yang sangat mudah dan senang untuk kita buat..


Petua penjagaan MATA

Dalam merawat bahagian mata, terdapat berbagai petua atau amalan orang zaman dahulu yang boleh diamalkan hingga kini. Selain murah, bahan-bahannya juga mudah diperolehi antaranya:

Timun
Letakkan hirisan timun di mata dengan keadaan mata tertutup. Lakukan selama 10 minit setiap hari. Waktu paling berkesan bermula pada sebelah pagi atau ketika mata berada dalam keadaan tekanan.

Uncang teh
Sejukkan dahulu uncang teh yang telah digunakan, kemudian letakkan pada mata selama lebih kurang 10 minit.

Uncang 'chamomile'
Uncang 'chamomile' juga banyak khasiatnya. Gunakan seperti uncang teh tadi, lekap di mata dan biarkan selama 10 minit.

Lobak merah
Amalkan makan lobak merah atau lebih elok 'baby carrot' untuk menghasilkan mata yang sihat dan terang

Ais ketul
Tuamkan ais di bahagian bawah mata yang bengkak. Langkah ini baik untuk mengurangkan bengkak di bawah mata selain menyegarkan mata yang penat

Kapas & penyegar kulit

Basahkan kapas dengan penyegar kulit wajah dan lekapkan di mata. Lakukan setiap malam agar mata sentiasa segar selepas bangun dari tidur.


Majalah: Pengantin, Oktober 2002

to Kyra Nordin, Fharina Mohamad, Aisha Hadi
kamu di tagged!!jom join this kontest!!

itu saja untuk entry kali ini...
XoXO


Maafkan aku...


Janji takkan buat lagi..


Maafkan aku dari semua kesilapan yang ku lakukan padamu..
Tak pernah terlintas di dalam hati ini untuk menyakiti...

Maafkan aku kerana selalu tidak adil dalam hubungan ini...
Ku tak pedulikan hati dan perasaanmu yang selalu berkorban untukku..

Maafkan aku bila diri ini masih tak sempurna dimata mu...
Ku tak endah saat kau inginkan aku tika itu...

Maafkan aku kerana menganggu...
Ku berikan segala ruang buatmu...

Kau yang ku sayang...
Bukan aku takut kehilangan dirimu..
Tapi ku takut akan hilang semua cintamu...

Kau yang ku cinta...
Selamanya rasa ini kan kekal abadi bersamaku...
Ku harap kau akan memaafkan aku...

"Bby Senyum Sikit!! Sori kay..Sayang minta maaf..."
Luv u Hunny!


Ape Kejadahnya dengan 'Clubbing'

Clubbing?? atau lebih mesra dalam frasa hidup aku = berjimbaa bersama spesis monyet kelas ke2..sebab once korang melangkah kaki ke ruang yang serba gelap hanya ditemani lampu neon2 yg menyakitkan mata..korang pasti ternganga tengok gelagat spesis mamalia nih yang duk terhenjut sana sini..mungkin entry kali ini berbaur macam tak puas hati dengan kalangan-kalangan manusia sebegini..atau lebih tepat=('peduli ape..aku nak ngomel gak..ape ade hal..blog aku')..hahahaha...tiada kena mengena dengan yang hidup ataupun yg sudah meninggalkan dunia yang fana ini..sekadar untuk renungan..tenung sampai tembus PC/Lappy korunk..

first of all aku nak buat satu Confession confectionery complex atau corn flakes..aish..mengarut dah si belle ni...YA! saye memang pernah menjadi 'monyet kelas ke2' satu ketika dulu...tak lame sangat laaa....its so last year..

mase ni tak masuk club pun..lepaking kat luar.. Circle of Fun Zon JB

Hipokrita!!keh keh keh..mengaku la neh..tapi hasilnya...

saya tak cintakan [dia] <------(Dunia Clubbing a.k.a dunia monyet kelas ke2)

Mengapa..Kenapa..Bagaimana...

mengikut pemerhatian saye la kan..tak de ape yang best pun..pelik bin ajaib..kenapa mereka-mereka yg selalu terpacak kat kelab-kelab malam tuh suka melantangkan suara lalu menyatakan yang "Pergi club untuk release tension". Walhal sebenarnya kejadian-kejadian yang berlaku di dalam isi perut kelab tuh sangat2 la mengundang tekanan hidup tahap dewa..
sebagai contoh..

1-Muzik R&B/PoP/Techno yang kuat boleh buat sampai gegendang telinga menjadi semakin menipis. Lalu jadi pekak(sementara) la semua yg datang.

2-Asap rokok berterbangan secara rawak dan bersuka ria menjadikan ruang udara seperti di atas awan dan angin bayu yang syahdu.. Lalu asap2 tersebut akan memasuki rongga hidung dan seterusnya merosakkan organ2 pernafasan yang impaknya lebih kurang sama dengan si perokok. Susah nak bernafas dengan baik...dah macam2 bau asap rokok dunhill, benson, salem, peter, pall mall, winston, saat, gudang garam, bal..huh u name it..semua version ada..lemas..lemas..

3-Tempat duduk yang terhad. Memang la datang club sbb ntuk dancing on the floor but then minum air sambil berdiri..cengkung dowk..kesian kat nyet2 yang pakai heels 5-7inci tu..terbenam tumit dik nun oii...

4-Alkohol..Minuman yang dipuja puji..walhal tak sedap langsung..pahit/masam/tengik/payau/kelat/maung...aish..bagai2 lagi la rasenye..bau jangan cakap...(memang la ta pernah minum..(agaknye la huh???)tapi betul tak ape yg belle ckp??) pe jadahnye yg sedap arak tuh ish tatau laa..

5-Mahal...Bukak botol dah beratus-ratus..air 7up/Sprite pun satu jug dah berpuluh2..huh beli kat kedai john bajet ngan air batu xsmpai RM5! Yang paling kelakar minum satu tower..dah macam penat lari marathon berbatu2..minum sampai satu kodi...daaasyat...lantas terciptalah sebuah kebuncitan perot ibarat perot ikan buntal..(jangan salahkan ibu mengandung)wakakakaka....

6-Penyeluk seluar/skirt/baju/macam-macam laa..habis satu badan kena cuit sini cuit sana..ta kire lelaki perempuan..asal ade ruang..bergesel sini..bergesel sane..macam nak spark plug nak kasi tercas biar sampai boleh terbakar..hahaha..pencuri pun ade dimana-mana dalam skala isi kelab tuh...

7-Gelagat monyet-monyet sekalian..peratusan yang datang ke club then tau nak dance and groove hanye 40% je... yang len semua termongak-mongak..hahahah..yang terkinja-kinja cm beruk kena belacan..Berlambak...sometimes kita leh jadi annoying tengok..lagi la geng2 VVIP la kunun katenya bila dah on the floor tuh leh plak nak menari cam dalam dangdut..nak ngam..amek ayam goreng KFC..ayam McD tak kick katenya..hahahah..geli la hai..terbayang wajah family diorg tgk gelagat monyet2 sekalian menari bagai nak make love tengah2 alam tu jugak.

8-Drugs..Here and there..Rosak anak bangsa depan mata..sedih..kalau ye pun nak have fun dalam club..come on la..just carry on..but then alamak hai boleh nak try2 5,batu,K eh semua bagai pehal...merosakkan diri sendiri sebab nak tunjuk korang la terhebat...chaiitt..pooodah...worthless!!!!wasted money..wasted time..wasted your youth!!

9-Ego..baik lelaki dan perempuan...masing-masing mendabik dada mengangkat EGO sampai ke langit..menongkat realiti bagai di celah gigi..belagak cam baguss..uish ramai je...tu yang selalu tiap2 malam mesti ada------>KungFu Fighting...fight mcm orang bangak..coz of stupid things!! WTH!! Biase la bile semua dh mabuk..khayal..tak hengat..tapi bila polis dtg je..huh tau pulak putus urat kentut seriau dengan pengembala rimau(sebab lambang polis gambar harimau) tuh.. ye la kalau dah ke dalam..sape nak jamin..huish..mak bapak juga..atok nenek pakcik makcik..kawan lawan sahabat...tak ke itu namenya menyusahkan orang...

10. Bila bangun keesokkan hari nya...Aaaaaaarrrrrggghhh....urrrrmmmmpphhh....badan FOR SURE jadi SENGAL-SENGAL SENDI tali kecapi...hahahahaha..rasekan...penangan clubbing pop yeh yeh...


Secara konklusinya...terpulang pada individu untuk mentafsirkan terminologi 'Clubbing' dalam hidup mereka..pada saye..cukuplah hanya waktu itu..at least i've been there..its not my taste..tempat saye bukan di situ..hanya mengusotkan kpale otak yang dah sedia petak..

Serunuk sekejap je la..tapi bila direnungkan..difikirkan..banyak kelemahan dari kelebihan menjadi seorang Kaki Clubbing..


Tagged By Kyra Nordin

6:11 PM by Belle Bedazzled 0 comments
Kyra Nordin tagged me to answering all these questions. Ouh gosh!! sorry for late posting shark!! serunuk berunuk-runuk..hahaha..

Rules: It's harder than it looks! Copy to your own blog, erase my answers, enter yours, and tag five people including the person who tagged you. Use the first letter of your name to answer each of the following questions. They have to be real.. nothing made up! IF the person before you had the same first initial, you must use different answers. You cannot use any word twice and you can't use your name for the boy/girl name question.

Firstly, I'll choose A as the first letter of my middle name. Wakakaka.... Certain questions are harder for me to answer.Gosh!!!

What is ur name:
Amirah

A four letter word:
Amie

A boys name:
Asrul(Lalink La La Link!)

A girl's name:
Alyaa (Si tembamku xOxo)

An occupation:
A Librarian

Something you'll wear:
A Bra (ha Ha ha always kot!)

A type of food:
Ayam McD

Something found in the bathroom:
Apricot Scrub

A place:
Aussie (Australia...oh my Gold Coast)

A reason for being late:
Angin satu badan..

Something u'd shout:
Aaaahhh laparr!!

Something you drink:
Air masak

A musical group:
Alleycats (Hingga akhir nanti.......Time Kaseh!!)

An animal:
Alligators

A type of car:
Alphard (Kereta idamankuuu)

A type of fruit:
Apple

Anyone would like to answers these Quest....so then you're tagged!!By----Me..huhuuhuuu..enjoy your tagging!!


Meletop Ahh!!

gara-gara layankan sangat emosi sendiri akhirnye aku yang rase cam nak meletop...
lepas satu..satu masalah duduk atas kpale aku ni..
mengharapkan kau faham aku...tapi sudahnye aku yang terkena...
ish..memang betul la...

saat kite betul-betul mengharapkan dia membuat kita tersenyum dan tenang dikala gunung berapi dalam otak ni nak meledak..
saat tu la nanti die letopkan benteng pertahanan kesabaran ni...
memang terusan la nanti mood diri sendiri jadi cair dan panas bak lava yg termuntah dari lohong gunung berapi..
wachaaaaa!!! rase cm nak karate je semua orang!!

Scents!!


New Scents!!
Ouh really made me pengsan..
akhirnye dapat beli..
suka..suka..sukaa...

Semalam lepak ngan Alyaa..
Borak punye borak sampai nak balik pun berat kaki nih..
sbb syok sangat lepak atas katil..
So lpak JJ with her (^^,)
Hp xbawak..Males..sbb betri kong..
Then msg adik cakap tak balik..
huh dapat statement ape taw..
"TAK BALIK TERUS PUN XPE, BYE"
huish... (^^,) tak pasal-pasal kene hangin..
ye tau dier risau.. (^^,)
dunt worry..akak tau take care myself..
but its a good thing to know that you have someone who's watching over you...


Berterus Terang

Berterus terang memberi maksud; satu perbuatan bersikap jujur terhadap diri sendiri, orang lain dan persekitaran kita tentang sesuatu perbuatan yang dianggap tidak sepatutnya dilakukan. Selalunya kita akan berterus terang bila kita telah melakukan kesalahan, menipu, mengaku bersalah, berahsia, meluahkan kejujuran kita dan lain lagi perbuatan yang mendorong kita untuk berterus terang supaya kita bertanggungjawab terhadap apa yang telah kita lakukan.

Tak semua perkara kita mampu untuk berterus terang...
Sebab kadang-kadang ade perkara yang mungkin boleh menyebabkan satu perselisihan faham, pergaduhan ataupun ia mungkin boleh melukakan hati seseorang..
Tugas untuk berterus terang sangat berat...tapi hasilnya memang sangat berpuas hati...
sebab sampai bila kita nak simpan perasaan yang boleh mengundah gulanakan hidup ni??
bila dah lepas...legaaa...lapang rase dada ngan kpale otak nih...


Pada belle, (aku la sape lagi) dalam perhubungan sangatlah penting untuk kita berterus terang.
Tak kira la dengan keluarga ke, cikgu ke,adik beradik ke, dan semestinya dengan buah hati sendiri. Contohnye la kan, kalau kita tak suka dengan keadaan sesuatu perkara atau dengan siapa-siapa, kita patut ---> Berterus terang...

pada post kali ni sebenarnya nak mengomel tentang..
"Berterus terang seandainya kamu tidak lagi suka padanya"
chaiit..brape punye panjang daaa tajuk entry....
situasi begini akan berlaku pada---?
mereka yang dah bosan pada pasangan mereka...
sama ada pasangan mereka adalah antara;
1.GF & BF
2.Teman Tapi Mesra
3. Aku Scandal (wakakaka) Scandalicious laa..


okeh..here we go..
Pada permulaan perhubungan semuanya indah..bergayut berjam-jam sampai telinga naik bengkak pun tak pe kan?kan?...kopek sini kopek sane..korek sini korek sane korek sini...lukis sane..lukis sini...tentang ceritera kehidupan masing-masing..berkongsi minat yang same..and all other stuff yg kononyer menyeronokkan apabila dua manusia bergabung idea membuat sesuatu..Hari pertama sesi ice breaking..kenali diri pasangan anda..
Masuk hari kedua&ketiga dah mula langkah dua tiga peringkat cm dh kenal lame..
bila dah seminggu terus nak jumpe..
ade yang jumpe..nak jumpe lagi..then ade pulak --->
bila dh jumpa tgk2 xberkenan mula la menggelabah nak cari idea untuk elakkan diri...

owhkay..untuk sesape yang nak kekalkan hubungan tuh smpai ke anak cucu (so then sudaa declare jadi GF&BF) diorg mesti la dah drowning dlm dunia sendiri..adalah menjadi kepentingan untuk mereka BERTERUS TERANG sesama sendiri tentang perasaan masing-masing ataupun tentang perkara-perkara asas yang perlu pasangan masing2 tahu...tapi berhati-hati..
sebab ade perkara-perkara yang kita tak boleh kongsi dengan si dia demi menjaga kepentingan hati dan perasaan kedua-dua belah pihak...so andai kata kamu dah tak serasi bersamanya ambil masa dan fikirkan tempat yang sesuai untuk Berterus Terang kepadanya. Ungkapkan ayat dengan penuh bahasa yang sopan dan penuh dengan kesusilaan.. Memang konfem salah seorang dari pasagan tersebut mesti tangkap leleh ngn frust menonggeng punya...tapi apekan daya...
dari terus membiarkan kisah chenta itu tergantung saja tanpa tali...
hish..hish..

and ade satu situation untuk si sekandal-sekandal penyendal yang ade kat luar sane...
jika anda berada dalam kelompok org yg menyebabkan sekandal sekundal..so be alert of these points!
---> Kalau korang dah rimas dgn pasangan anda tuh terus terang je..
sebab ---> jangan biarkan pasangan anda menjadi seperti monyet...hahah maksudnye jangan bagi dier terpinga-pinga dengan status hubungan diorang..so secara tidak langsung mereka akan lebih merimaskan awak sekalian yang dah tersedia rimas..
fakta 1---> lagi lame korang simpan lagi parah...so nanti kesian kat diorang syok sendiri..awak dh dikire mempermainkan perasaan orang lain...
fakta 2 ---> hidup ni ibarat pusingan roda...hari ni awak buat dia..besok lusa kena balik kat batang idung awak sendiri...

hakikat ---> manusia tak pernah terkecuali dari melakukan kesilapan...
walau tinggi mane perasaan bersalah anda pada dia..lepaskan saja...
mungkin anda semua rase yang berdiam diri adalah lebih baik supaya at the end of the day tiada siapa yang akan terluka... Salah tuh.. semua masalah perlu di selesaikan...
andai benarlah dalam hati tiada lagi perasaan yang berbunga bahagia antara kamu berdua...
dengan lafaz BISMILLAHIRAHMANIRRAHIM....
Berterus Teranglah dengan SEJUJURNYA...
Mungkin pahit untuk ditelan...
tapi biarkan ia berlaku sekarang..
daripada membiarkannya menjadi kudis...
Sekurang-kurangnya parut dalam jiwa hanya ibarat jari yang luka terkena hirisan kertas daripada ianya menjadi besar atau buruk bak parut yang di sebabkan oleh kudis yang anda tinggalkan...
haish..bermadah berhelah pulak...

the moral of the story...
tanamkan sifat BERTERUS TERANG dalam diri supaya kita boleh menjadi seorang yang lebih bertanggungjawab
terhadap apa yang telah kita lakukan.



..tanpa kata..

berantakan..
kerana aku TAKUT KEHILANGAN
dia yang Ku SUKA
dia yang Ku SAYANG
dia yang Ku CINTA


ape sebenarnya yang aku perlukan saat ini...
terdiam aku di sini....
...tanpa kata..

Berikan aku RUANG...

tidak bermood untuk bercerita..
namun ape yang ada dalam kotak hati ini perlu dilantangkan..
biarkan ia keluar bak arus air yang keluar melalui muncung paip..
bila dah habis guna nanti terus tutup ketat-ketat...

Berikan aku RUANG..
kenapa aku perlukan RUANG??

RUANG ---> untuk aku berdiam diri...

RUANG ---> untuk lakukan ape sahaja yang aku mau

RUANG ---> untuk melepaskan tekanan yang ada dalam pale otak ni

hmm...tapi dengan STATUS yg dh terpalit pada dahi aku ni..huh jangan haraplah...
bosan ke..xde mood ke..sakit hati ke...nak ruang ke pejadah smua tolak tepi...
sebab kena pikirkan perasaan dia...hati dia..makan minum pakai dia..kerja dia...
sebab dia dah banyak berkorban untuk aku so sekarang turn aku balas balik...
walaupun dia tak minta...

aku tengah usaha sedaya upaya..menjadi yang terbaik untuk dia...
ish..kalau nak bercerita pasal hati ngan perasaan mmg sangat sentap la...
pada aku..tak salah kalau dia nak control perjalanan hidup aku..
mungkin dia patot..sbb aku tak pandai jaga diri..
tapi...bila difikirkan balik...
lagi die control..lagi la aku memberontak...
sebab aku tau diri aku mcm ne...

mak bapak aku pun tak pernah control...
ish...bukan niat nak memburukkan dia...
tapi cuma aku nak die faham cara aku pulak...
bertahun aku duk bawah sayap dia...
salah ke kalau aku mintak untuk TERBANG bersendirian...
yang penting dia kena percayakan aku...
biarkan aku belajar dari kesilapan sendiri...

Amarah dalam diri semakin terbakar...
Egois..mungkin sesuai untuk mood aku sekarang...
rase mcm nak terjun laot jewk!!

tolak tambah terusan jawapannya aku fikir positif saje!!
padan ngn muka aku...
all in all..... NOBODY's PERFECT!!

huh!! i wish i can get my license this instant and drive all the way to nowhere!!
layan perasaan dalam kereta dengar lagu menyanyi saambil menari..
cam maniac!!!







REMEMBER ME

This movie play by ROBERT PATT and EMILIE De RAVIN..
Ouh..teared me apart..
I'm drowning with this-kind of LOVE story..
I've watch it..ONCE!huhuhu
U should!! The romance will get you fly high up in the sky..
I wish I had HIM(My Sweet Robert Pattinson)..(obsessed with His character in this Film)
ouh...i'll cried..and cried (what the f) jangan berangan nak dapat BF cam dalam citer nih..
Heyy..nak p cari DVD cite ni la!!nak tgk puas-puas...(Sape yg ade DVD-Rip this movie beri padaku yeah)



BEZA

6:12 PM by Belle Bedazzled 2 comments
SUKA....

SAYANG....

CINTA.....

As for me these words have their own meaning and definition..

No IDEA

5:43 PM by Belle Bedazzled 0 comments
Semalam bawak BIBO pergi belajar..
Chicken MaryLand kat SS telah membuatkan aku jadi kemaruk nak makan banyak2..
aishhh..macam mane la nak kurus ni..
after berjimbaa di SS gerak terus umah Angah..
diorg ngah syok men XBOX games..baby dah tido..
baru nak bertonyeh-tonyeh..
Lepak bilik tengok MAD MONEY n borak bersama Kak Adek...
Kak Syeda sedang bergelak-gelak sakan depan FB dia..
Jam berputar mase yang terluang diisi dengan dengkuran aku..

RISE and SHINE dah pukul 7.30pg..
Gerak pulang..singgah warung pak Agil tapau Roti Kosong 6 Keping..
bukan untuk aq haa...
Berborak ngan nenek ku sayang..
aleh-aleh aku dah dalam demensi yg lain (sedang enak bermimpi daa)

Jam menunjukkan 2.30ptg..
Kelat mata untuk bangkit dari tilam yang empuk...
Macam nak pergi berenang..huh..tapi kemane saje..
terus bangun pergi mandi wangee2..
Sesudah itu makan nasi tgk tb..
dari tadi sehingga kini...duk mengadap laptop ni tak tau nak wat pe lagi..
100 wishes berlambak..tapi cam xbermood untuk melakukannye..

BF??dirumah saje..
jmpe pun buat pe..
hari-hari pun jumpa..

KAWAN?
ade ke kawan aku ni??
24/7 dengan BF mane ade mase ngan KAWAN..
Haishhh..kalau la aku ade lesen..huh elak drive smpai Gunung Ledang je ni..
hahhaha...sbb air terjun sane seswai ntuk aku membadakkan diri berendam berjam-jam..

No IDEA lah..

hmmm...

Perasaan..Perasan..

Bodoh sungguh!!
Hati panas..

Updates on 100 Wishes!!


Click for old posted of ----> 100 Wishes

1. Lost my weight at least 10kg. Intend to Balance my BMI, Blood Pressure and maintain my curves!! Yeahh..
2. Practically to wake up early in the morning everyday. Before the sunrise.
3. Go to the Concert of my fav’s Singer/band.
4. Collecting at least 100 of Love Story Novels.
5. Chill out with new friends. Who I met in the social network.
6. Go vacation with my besties!! Urgh I need it so bad!!
7. Have a valid driving license. B2 & D
8. Browsing and reading books at Johor State Library (Perbadanan Perpustakaan Awam Johor)
9. Involve in wedding photoshoot. Woot..Woot.
10. Go to PhotoEditing and PhotoShoot Classes
11. Get necklace with my name on it 5 sets (i.Mia ii.Mira iii. Asrah iv. Tengku Amirah v. Belle)
12. STOP eating FAST FOOD until my weight reached its balanced.
13. Shopping on my own without any disturb. I wanna buy anything I want.
14. Wanna try ICE SKATING!!
15. Play SNOW BALL..Real one..which is falling from the Sky..
16. Learn new Languages.
17. Learn sign languages and communicate with people.
18. Do Word Puzzles once a day.
19. Walking down the beach and get a peace for myself.
20. Pampered myself. Go to SPA, Manicure and Pedicure.
21. Sign-Up at Gym classes.
22. Sew baju kurung. So that after this no need to tempah luar.
23. Do online business. (Haven’t decide yet)
24. Create my own BEDAZZLED on a tee. Put lots of diamond Bling-Bling on it.
25. Sleep in water bed. Whossh..Whoosh..
26. Buy a house.
27. Deco my castle (house) with IKEA furniture and Stuff. Huh!! Madly in love with IKEA.
28. Present on TWO PLACE in ONE TIME.
29. Cook more often.
30. Prepare the dishes for big event like KENDURI. From A-Z process.
31. Sleep-over at the beach. Without planning.
32. Go around MALAYSIA.
33. BRUNEI DARUSSALAM I’ll come to you one day huh.
34. Control my ANGER. Need the ANGER MANAGEMENT meditation.
35. Be a lady! Who speak Softly, Politely with a good attitude and etiquette?
36. Candle light dinner and dance on the dance floor.
37. Learn HipHop/R&B/Street Style Dance!!
38. Design my own wedding dress and my wedding day.
39. Get proposed by HIM on my Birthday.
40. Celebrate my birthday on a Cruise with my love and closest friends.
41. Collecting 365 handbags, Shoes, Cloths, Watches and all-wearing accessories so that I’ll neva get confused what to wear every day.
42. Hangout to all states in Malaysia and capture the awesome images day & night.
43. MOVIE Marathon. Been in a Movie Theatre for the whole day. A movie to another.
44. SHOPPING spot CHINA! Splurge the chance and drown in the city. Yeaaah!!
45. BBQ & STEAMBOAT feast with my Gossip Girl!! Hahaha..
46. Ride Scrambler!! Yeaah..
47. Bettle Bug!! ..New One/Old Skewl..huish..what the..argh..Shut Up and Drive!! Wink..wink!!
48. Forgive those peoples who HURTs me!
49. Wearing odd contact lenses.
50. Inspired People.
51. Be everyone best friends.
52. FUTSAL!!wanna rock the court again.
53. Join a Marathon. Running for charity.
54. Fly a KITE. BIG kite.
55. Fly in a HOT BALLOON!
56. Bungee Jumping with my love
57. Hop in CABLE CAR
58. Draw BATIK and process it for a souvenir
59. DRIVE from JB to…out of here lah..
60. Make more friends from ALL RACES.
61. Gardening and create my own LandScape.
62. Try out for Stewardess/FA Interview. (eVen I’m not tall enough)hahah
63. Fly in an airplane.
64. Sleep-over at 5-Star Hotel FOR FREE and enjoy the hospitality with friends! Will be so much fun Buli the hotel attendant! Haha..
65. Buy Lather Jacket and embroider my name on it.
66. Ride on ROLLER COASTER (5Times) in one day. (For sure my vomit will turn out so colourful)hahaha
67. SMILE always. Never show my BUNKFACE anymore. ^^,
68. DON’T CRY when HE LEAVE YOU!
69. Control my sensitivity and emotion in front of my love one.
70. Spend time with my love, take more pictures and make a Pictures Diary for the journey of our relationship.
71. Be more understanding towards any situation.
72. Stop STALKING my boyfriend.
73. Swimming twice a month!!
74. Grow my hair. Make it growth healthy till my butt!! Hahahaha..
75. Treat my family, go vacation!
76. I wish I had someone that could be my BEST..BEST..BEST buddy who makes me SMILE all the time.
77. Library of Congress!! Ouh makes my jaw drop!! Want to go there.
78. Have Wings to FLY away..(metaphor of getting my own freedom)
79. Continue my Studies to Degree level.
80. Ride on JETSKI!
81. Watch FOOTBALL MATCH! LIVE..and get the ball that has been kicked out from the field.
82. Collecting PERFUMES that will make the GUYS fallen for it..(Mean Girl..hihiihii)
83. Buy my own Laptop from my own pocket money.
84. Cook Tom Yum Goong!!
85. Singing a song with an unplugged instrument. (Play by others..) LIVE!
86. Drown in the heart of Big Apple.. NEW YORK CITY!
87. Goldcoast…honeymoon with…love one! (^^,)
88. Watch Cartoon 24/7!
89. Have my paycheck written on it = RM 10,000.00.
90. Open my own Kopitiam!
91. Have my own labels (Fashion Apparel)
92. GET MARRIED!
93. HAVE KIDS! The more the merrier. (^^,)
94. Be faithful to my Husband and dedicate my self FOR HIM.
95. Love my FAMILY endlessness!
96. Be more Spiritual. In any ways of my life.
97. Find my perfect Match!
98. LOVE THE EARTH (GO GREEN)
99. Have faith on my DESTINY.


100..Fullfill the 100 Wishes!!