My Holiday

Gambar kat bawah nie diambil mase aku dan cyg g Desaru..ala kat mersing tu...Company trip cayang aku sbnrya..besh gler..btolak dr dpan office dier kat bukit aliff tu pkul 7pg....hurm sampai dalam 8.30 la lbey kurang...yang pegi 10 orang smua skali...cuaca hari tue cerah..ombak besar..Fu-Yoh! siap ade yang men surfing lagi..cam kat Hawaii...Aloooha..hik2...aku xmandi laottuh lame2..asyik kne tenggelam jerk..yang cayang lak ade ke die gelak2kn aku tegolek2 kne tolak ngan ombak...harrrgh...gewdixs btol dier...tp overall aku enjoy da day..lpas grak dr desaru kul 1pm..singgah jap kat batu layar...tmpat tuh dah xmcm zaman skola dlu...dah kotor daaa...hurm...pastu ktorang grak g fruitfarm..tp ak tetido sbb pnat sangat..f.y.i ktorang g naik tour van..pastu boss cyg nak blanje mkn seafood...pk nye pk last2 g kat kota tinggi..kat restoran express tu..slalunya makan nasik ayam dier yg plg sdap...tp boss dia order alacarte lain..ade tomyum seafood..ayam goreng kunyit...sayur kailan..dan sewaktu dengannye..huargh2...sedaaap...kekenyangan...gedebak-gedebuk ktorang sampai rumah dalm kul 5ptg...cyg ajak balik umah dier dulu...huh kepenatan beb...tp whateva pun this is the best vacation i ever had in this year...thanxs ayang...

My HoLidAy::17May2008::DeSaru


KeKeNyanGan Laa

..huish..br lpas Lunch td...
..erk..alhamdulillah...kenyang beb..
..nak tao mam pe?LauK sardin ngan kuah kari, kuah asam sket ngn smbl blacan...
..SimPle tapi SodApp...
..kuL 3 nty br blik uma..
..hary nie cygku demam..penat bekerja..so dia off half day..
..busan la dier xde kat cni..
..semakin hary semakin sayang...
..mmmmuuuaaahhxss..
(^0^)

PiXcHa-Pix





My FaMilia

KaSihaN AdiKku

10:06 AM by Belle Bedazzled 2 comments
nak cite lak pasal adik aku yang ke3 nie...
SYAZA

Dia br lpas SPM so ngah sibuk2 decide la nak g further stdy kat kolej...
her bf n she decided to apply Kolej Shah Putra...sumtin' like dat laa..
dah siap wat calculation same2...ikot schedule ptt grak ary sabtu ni..
tapi.........

malam tadi die bincang ngan ayah n ibu...
pd mulanya aku ngan my elder sis dah convincekn ckup2 my parents to bless her..
but then ble syaza face to face wit ayah n ibu alone...
so she can't defend herself to stick wif her desire...
poor her...she cried all nite talking with her bf..
ayah n ibu faham...cme....KEWANGAN..masalah tu yang slalu mghalang khendak ktorang....
i dnt blame my parents for that...

So my kakak n me pujuk her...
ktorang ttp akn masukkn die kat kolej tuh..
tp lmbt sket la maybe intake july kot...
one thing about my sis ni.. dier nak blaja kat tempat yang bebas dr hutang..
i mean pinjaman laa..
dier nak survive ngan duit biasiswa yang kerajaan peruntukan...
sbb tu la her determination towards the college is high...
aku memang support ke mane je dier nak blaja...
tp tu la....she can't make her own decision rite now..
hidup dlm tanggungan keluarga...mmg begitu...
for syaza a.k.a aja......aja2 fighting..har har har..
be tough gurl....
(^_^)

I'm WorKinG

9:55 AM by Belle Bedazzled 0 comments
Skg nie ngah Office Hours..
aku kerja kat cni..



basically company nie wat news compilation for clients..
covered on printing (newspaper+magazines+Online) ngan broadcasting (TV+Radio)...
satu tmpat keje ngan my boochuk..
die department broadcasting...aku wat printing...
keje untuk isi mase cuti nie...sblum mula sem baru julai nanti..
yang paling penting..dapt jmpa my shayang tiap-tiap ary...
huuuu...b a h a g i a.....


R E U N i O N ~SMKBBU

9:40 AM by Belle Bedazzled 0 comments
Smalam dapat msg dr anna..about REUNION skola uda..SMKBBU a.k.a Sek. Men. Keb. Bandar Baru UDA..tetibe je lagu skola tuh bkumandang dlm pale otak aku neh..huk2...

"Kami megah di sini sekolah yang dicintai......deng..deng..deng.."



har har har.....hurm...aku xtatau lagik nak g ke x...xbley decide...
iffah..adik aku yang k4 tu jd ad-hoc..hahaha..ala2 banquet gituh...
tapi budus..memandangkan die skg dah jdik ala2 pengkid so diorang nyer cdgn suwo adek wa pkai baju cam jantan...adOoi...huh...mane2 la...hik2...
anna ckap dier pown tatau nak g ke x..
sbb tema yang sedia maklum xbley pkai jeans..
huk2 baju kurung sudah...ha ha ha.....
tolak tambah darab bahagi..nanti2 la dcide..huuuu :)