Ape Kejadahnya dengan 'Clubbing'

Tuesday, June 15, 2010 11:49 PM by Belle Bedazzled
Clubbing?? atau lebih mesra dalam frasa hidup aku = berjimbaa bersama spesis monyet kelas ke2..sebab once korang melangkah kaki ke ruang yang serba gelap hanya ditemani lampu neon2 yg menyakitkan mata..korang pasti ternganga tengok gelagat spesis mamalia nih yang duk terhenjut sana sini..mungkin entry kali ini berbaur macam tak puas hati dengan kalangan-kalangan manusia sebegini..atau lebih tepat=('peduli ape..aku nak ngomel gak..ape ade hal..blog aku')..hahahaha...tiada kena mengena dengan yang hidup ataupun yg sudah meninggalkan dunia yang fana ini..sekadar untuk renungan..tenung sampai tembus PC/Lappy korunk..

first of all aku nak buat satu Confession confectionery complex atau corn flakes..aish..mengarut dah si belle ni...YA! saye memang pernah menjadi 'monyet kelas ke2' satu ketika dulu...tak lame sangat laaa....its so last year..

mase ni tak masuk club pun..lepaking kat luar.. Circle of Fun Zon JB

Hipokrita!!keh keh keh..mengaku la neh..tapi hasilnya...

saya tak cintakan [dia] <------(Dunia Clubbing a.k.a dunia monyet kelas ke2)

Mengapa..Kenapa..Bagaimana...

mengikut pemerhatian saye la kan..tak de ape yang best pun..pelik bin ajaib..kenapa mereka-mereka yg selalu terpacak kat kelab-kelab malam tuh suka melantangkan suara lalu menyatakan yang "Pergi club untuk release tension". Walhal sebenarnya kejadian-kejadian yang berlaku di dalam isi perut kelab tuh sangat2 la mengundang tekanan hidup tahap dewa..
sebagai contoh..

1-Muzik R&B/PoP/Techno yang kuat boleh buat sampai gegendang telinga menjadi semakin menipis. Lalu jadi pekak(sementara) la semua yg datang.

2-Asap rokok berterbangan secara rawak dan bersuka ria menjadikan ruang udara seperti di atas awan dan angin bayu yang syahdu.. Lalu asap2 tersebut akan memasuki rongga hidung dan seterusnya merosakkan organ2 pernafasan yang impaknya lebih kurang sama dengan si perokok. Susah nak bernafas dengan baik...dah macam2 bau asap rokok dunhill, benson, salem, peter, pall mall, winston, saat, gudang garam, bal..huh u name it..semua version ada..lemas..lemas..

3-Tempat duduk yang terhad. Memang la datang club sbb ntuk dancing on the floor but then minum air sambil berdiri..cengkung dowk..kesian kat nyet2 yang pakai heels 5-7inci tu..terbenam tumit dik nun oii...

4-Alkohol..Minuman yang dipuja puji..walhal tak sedap langsung..pahit/masam/tengik/payau/kelat/maung...aish..bagai2 lagi la rasenye..bau jangan cakap...(memang la ta pernah minum..(agaknye la huh???)tapi betul tak ape yg belle ckp??) pe jadahnye yg sedap arak tuh ish tatau laa..

5-Mahal...Bukak botol dah beratus-ratus..air 7up/Sprite pun satu jug dah berpuluh2..huh beli kat kedai john bajet ngan air batu xsmpai RM5! Yang paling kelakar minum satu tower..dah macam penat lari marathon berbatu2..minum sampai satu kodi...daaasyat...lantas terciptalah sebuah kebuncitan perot ibarat perot ikan buntal..(jangan salahkan ibu mengandung)wakakakaka....

6-Penyeluk seluar/skirt/baju/macam-macam laa..habis satu badan kena cuit sini cuit sana..ta kire lelaki perempuan..asal ade ruang..bergesel sini..bergesel sane..macam nak spark plug nak kasi tercas biar sampai boleh terbakar..hahaha..pencuri pun ade dimana-mana dalam skala isi kelab tuh...

7-Gelagat monyet-monyet sekalian..peratusan yang datang ke club then tau nak dance and groove hanye 40% je... yang len semua termongak-mongak..hahahah..yang terkinja-kinja cm beruk kena belacan..Berlambak...sometimes kita leh jadi annoying tengok..lagi la geng2 VVIP la kunun katenya bila dah on the floor tuh leh plak nak menari cam dalam dangdut..nak ngam..amek ayam goreng KFC..ayam McD tak kick katenya..hahahah..geli la hai..terbayang wajah family diorg tgk gelagat monyet2 sekalian menari bagai nak make love tengah2 alam tu jugak.

8-Drugs..Here and there..Rosak anak bangsa depan mata..sedih..kalau ye pun nak have fun dalam club..come on la..just carry on..but then alamak hai boleh nak try2 5,batu,K eh semua bagai pehal...merosakkan diri sendiri sebab nak tunjuk korang la terhebat...chaiitt..pooodah...worthless!!!!wasted money..wasted time..wasted your youth!!

9-Ego..baik lelaki dan perempuan...masing-masing mendabik dada mengangkat EGO sampai ke langit..menongkat realiti bagai di celah gigi..belagak cam baguss..uish ramai je...tu yang selalu tiap2 malam mesti ada------>KungFu Fighting...fight mcm orang bangak..coz of stupid things!! WTH!! Biase la bile semua dh mabuk..khayal..tak hengat..tapi bila polis dtg je..huh tau pulak putus urat kentut seriau dengan pengembala rimau(sebab lambang polis gambar harimau) tuh.. ye la kalau dah ke dalam..sape nak jamin..huish..mak bapak juga..atok nenek pakcik makcik..kawan lawan sahabat...tak ke itu namenya menyusahkan orang...

10. Bila bangun keesokkan hari nya...Aaaaaaarrrrrggghhh....urrrrmmmmpphhh....badan FOR SURE jadi SENGAL-SENGAL SENDI tali kecapi...hahahahaha..rasekan...penangan clubbing pop yeh yeh...


Secara konklusinya...terpulang pada individu untuk mentafsirkan terminologi 'Clubbing' dalam hidup mereka..pada saye..cukuplah hanya waktu itu..at least i've been there..its not my taste..tempat saye bukan di situ..hanya mengusotkan kpale otak yang dah sedia petak..

Serunuk sekejap je la..tapi bila direnungkan..difikirkan..banyak kelemahan dari kelebihan menjadi seorang Kaki Clubbing..


0 Response to "Ape Kejadahnya dengan 'Clubbing'"