KaSihaN AdiKku

Thursday, May 22, 2008 10:06 AM by Belle Bedazzled
nak cite lak pasal adik aku yang ke3 nie...
SYAZA

Dia br lpas SPM so ngah sibuk2 decide la nak g further stdy kat kolej...
her bf n she decided to apply Kolej Shah Putra...sumtin' like dat laa..
dah siap wat calculation same2...ikot schedule ptt grak ary sabtu ni..
tapi.........

malam tadi die bincang ngan ayah n ibu...
pd mulanya aku ngan my elder sis dah convincekn ckup2 my parents to bless her..
but then ble syaza face to face wit ayah n ibu alone...
so she can't defend herself to stick wif her desire...
poor her...she cried all nite talking with her bf..
ayah n ibu faham...cme....KEWANGAN..masalah tu yang slalu mghalang khendak ktorang....
i dnt blame my parents for that...

So my kakak n me pujuk her...
ktorang ttp akn masukkn die kat kolej tuh..
tp lmbt sket la maybe intake july kot...
one thing about my sis ni.. dier nak blaja kat tempat yang bebas dr hutang..
i mean pinjaman laa..
dier nak survive ngan duit biasiswa yang kerajaan peruntukan...
sbb tu la her determination towards the college is high...
aku memang support ke mane je dier nak blaja...
tp tu la....she can't make her own decision rite now..
hidup dlm tanggungan keluarga...mmg begitu...
for syaza a.k.a aja......aja2 fighting..har har har..
be tough gurl....
(^_^)

2 Response to "KaSihaN AdiKku"

  1. honey Says:

    shah putra kuantn ke???
    cian dye...
    xpe2..nani ada kat kuantn kalu dye stdy sne..
    huhu..

  2. Fharina Says:

    ala sian nye syaza.
    =(